Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Το χωριό ''Fucking'' στην Αυστρία...

Υπάρχουν σίγουρα πολλά περίεργα και αξιοσημείωτα τοπωνύμια και στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Την πρώτη θέση πάντως, την κατέχει αδιαμφισβήτητα, ένα χωριό στην Αυστρία το οποίο ονομάζεται...Fucking!

Στα αγγλικά, το όνομα του χωριού σημαίνει ''κάνω σεξ'' και είναι από τις πιο συνηθισμένες βρισιές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ενώ οι κάτοικοι του...''The F village'', πέφτουν συχνά θύμα φαρσέρ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το ιδιαίτερο όνομα του χωριού, για τα σόκιν και κακόγουστα αστειάκια τους.

Το χωριό βρίσκεται περίπου τριάντα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ, ενώ ακόμα και ο εντοπισμός του πλέον, αποτελεί ένα πρόβλημα, αφού κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάζονται προφανώς με τις πινακίδες που φέρουν το ''ακατάλληλο'' όνομα του χωριού και τις κλέβουν!

Τα τελευταία δύο χρόνια οι κακόγουστοι φαρσέρ-κλεφτρόνια έχουν αφαιρέσει δεκαπέντε πινακίδες από τη γύρω περιοχή, οι οποίες αξίζουν 200 ευρώ η μία!

Όσον αφορά τις τηλεφωνικές φάρσες, ένας από τους κατοίκους αναφέρει ότι η συνηθέστερη ερώτηση σε τηλεφωνήματα που δέχονται, είναι ''Is this Fucking?'', ενώ στη συνέχεια κλείνουν το τηλέφωνο γελώντας.

Και σαν να μην έφταναν οι φάρσες, από όσους εντυπωσιάζονται με το όνομα του χωριού, γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό το Fucking και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού παρασκεύασε την μπίρα ''Fucking Hell''.

Η πρώτη λέξη είναι εμπνευσμένη από το όνομα του αυστριακού χωριού, ενώ η δεύτερη σημαίνει ''λευκό'', το οποίο χαρακτηρίζει την ανοιχτόχρωμη μπίρα.

Στα αγγλικά ωστόσο ''Hell'' σημαίνει…κόλαση.

Η αρχική ονομασία του χωριού, πολλές δεκαετίες πριν, ήταν Fugging και σταδιακά μεταλλάχθηκε σε Fuking.

Αργότερα στη λέξη προστέθηκε ένα ''c'', πρώτον γιατί η λέξη fucking δε σήμαινε τίποτα στα γερμανικά, πόσο μάλλον κάτι χυδαίο, και, δεύτερον, προς τιμήν ενός ευγενούς Βαυαρού, ονομαζόμενου Focko.

Για αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και ζούσαν ήρεμα εκεί, ωστόσο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το χωριό… ανακαλύφθηκε από αγγλόφωνους και από τότε οι κάτοικοι ζουν μια κόλαση! 
Πηγή:cosmo.gr

Κινητό τηλέφωνο σε βουβή ταινία του 1928...?

Μπορεί στην Ελλάδα τα κινητά τηλέφωνα να ήρθαν την δεκαετία του 90 αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο μια δεκαετία νωρίτερα όμως φαίνεται πως υπήρχαν από το 1928! Απίστευτο; Κι όμως δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Σίγουρα δεν είναι περίεργο να βλέπετε μια γυναίκα να περπατάει και να μιλάει στο κινητό τηλέφωνο. Είναι όμως περίεργο αν μια τέτοια σκηνή την δείτε σε ταινία του 1928.

Κι όμως. Όπως μετέδωσε το CNN στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν “The Circus” διακρίνεται μια γυναίκα να περνάει στον δρόμο και να φαίνεται πως μιλάει στο κινητό τηλέφωνο.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο κάτω όντως η γυναίκα κάτι κρατάει και μιλάει.


Η σκηνή υπάρχει σε μια καινούργια έκδοση dvd της ταινία από τον παραγωγό George Clarke και δείχνει την γυναίκα να έχει το χέρι της στο αυτί και να μιλάει κρατώντας κινητό.

Κάποιοι μιλάνε απλά για μια καινούργια σκηνή που γυρίστηκε πρόσφατα και απλά την έκανα εμβόλιμη στην ταινία για να προκαλέσουν. Άλλοι πάλι ότι είναι αυθεντικό. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι σκεφτόταν τον πολύστροφο μυαλό του Τσάρλι Τσάπλιν!
Πηγή:newsit.gr

Τα σαγόνια του κροκόδειλου...

 Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε ένα μικρό ελεφαντάκι στη Νότια Αφρική, όταν μη γνωρίζοντας ακόμα τους κινδύνους της ζούγκλας θέλησε να πιει νερό στο ποτάμι με αποτέλεσμα να το αρπάξει ένας κροκόδειλος.Ο κροκόδειλος αιχμαλώτισε το μικρό ελεφαντάκι δαγκώνοντας την προβοσκίδα του το οποίο άρχισε να καλεί σε βοήθεια την αγέλη του, η οποία έσπευσε σύσσωμη δίνοντας μια προβοσκίδα βοηθείας.

Έτσι, το ελεφαντάκι σώθηκε ενώ ο κροκόδειλος έμεινε με την όρεξη. Μάλιστα αφού βεβαιώθηκε η οικογένειά του ότι ήταν καλά, διέσχισαν όλοι μαζί το ποτάμι ενώ ο κροκόδειλος έγινε καπνός.
Την απίστευτη αυτή στιγμή κατάφερε να απαθανατίσει ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, από τη Νότια Αφρική, ο Τζόχαν Όπερμαν.
"Οι ελέφαντες έτρωγαν χορτάρι, έπιναν νερό και χαλάρωναν όταν ο κροκόδειλος άρπαξε τη προβοσκίδα του μικρού", είπε ο 38χρονος προσθέτοντας ότι από όσα έχει ακούσει κάτι τέτοιο είναι σπάνιο αφού οι κροκόδειλοι συνήθως δεν επιτίθενται σε ελέφαντες.
"Όταν ο κροκόδειλος επιτέθηκε στο ελεφαντάκι ολόκληρη η αγέλη έκανε σαν τρελή, οι ελέφαντες άρχισαν να τρέχουν πάνω κάτω, κάνοντας θόρυβο και έπειτα έτρεξαν να σώσουν το μικρό", ανέφερε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν πίστευε ότι τελικά είχε καταφέρει να βγάλει μια καλή φωτογραφία από το γεγονός αφού άρχισε να βγάζει αμέτρητες φωτογραφίες όταν άρχισε η δράση.
 Πηγή:news247.gr