Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αρνάκι στο γουόκ

Υλικά για 4 άτομα
1 κομμάτι 3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, χοντροκομμένο
3-4 πράσινα τσίλι, ξεσποριασμένα και χοντροκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές φυλλαράκια κόλιαντρου, χοντροκομμένα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι τριμμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια ολόκληρους σπόρους γλυκάνισου ή μάραθου
3 κουταλιές φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
3 φυλλαράκια κάρι
2 φλιτζ. πλήρες γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάζετε στο μπλέντερ το τζίντζερ, το τσίλι, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και το κύμινο, και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα στο μπλέντερ ώσπου να γίνει λείος πολτός.

Τον μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αρνάκι. Το ανακατεύετε ώστε να καλυφθεί καλά απ' όλες τις πλευρές και στη συνέχεια το σκεπάζετε και το αφήνετε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 - 11/2 ώρα.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο γουόκ σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζετε το γλυκάνισο, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό, ή ώσπου να μοσχομυρίσει. Το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε το λάδι στο γουόκ και, μόλις κάψει, προσθέτετε το κρεμμύδι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 7-8 λεπτά, ή ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει ελαφρώς. Προσθέτετε τα φυλλαράκια κάρι.

Ρίχνετε το αρνάκι και τη μαρινάτα του, και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να σκουρύνουν τα μπαχαρικά στη βάση του γουόκ.

Προσθέτετε το γλυκάνισο και 500 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, σκεπασμένο, για 30 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ακόμη. Το φαγητό πρέπει να είναι αρκετά στεγνό.

Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μερικές φορές, αφήνοντας λίγο αδιάλυτο. Το μαγειρεύετε ώσπου να ζεσταθεί ομοιόμορφα, χωρίς να βράσει.

Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και το αφήνετε να μείνει 5 λεπτά περίπου προτού το σερβίρετε. Το γιαούρτι μπορεί να ξεχωρίσει αν ξαναζεσταθεί το φαγητό, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη γεύση του.
Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου