Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έξω κρύο! Καιρός για γαλλική κρεμμυδόσουπα




 ΥΛΙΚΑ
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.γ. αλεύρι
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 σφην. κρασί λευκό
  • 2 σπιτικούς ζωμούς ψητού Knorr
  • 2 λίτρα νερό
  • ½ κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 1 μπαγκέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τα φυλλαράκια από το κλωναράκι θυμαριού.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε για αρκετή ώρα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τους δύο ζωμούς, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό ίσα ίσα μέχρι να καλύψει τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά.

Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας στο γκριλ και τις φρυγανίζουμε.

Μόλις ξεροψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη γραβιέρα πάνω σε κάθε φετούλα μπαγκέτας και τις ψήνουμε ξανά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γεμίζουμε μπολάκια με σούπα, από πάνω τοποθετούμε μια φετούλα μπαγκέτας με λιωμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Πηγή: chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου