Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Βόλτα στο μουσείο με… τραμπολίνο!

Parakseno.gr : b99c4 gugenheim4 Βόλτα στο μουσείο με… τραμπολίνο! 

Οι υπεύθυνοι στο Μουσείο Guggenheim αποφάσισαν να βρουν έναν τρόπο για να καλύψουν το κενό που υπάρχει στο κέντρο του κτιρίου, διοργανώνοντας μια έκθεση με τίτλο «Contemplating a Void: Interventions in a Guggenheim Museum» (σ.σ. «Μιλώντας για το κενό: Παρεμβάσεις στο Μουσείο Guggenheim».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούν επί τάπητος πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, μία εκ των οποίων κέρδισε τις εντυπώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι JDS Architects αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα τεράστιο δίχτυ εν είδει τραμπολίνου, το οποίο τοποθέτησαν στην οροφή του κτιρίου με κατεύθυνση προς τα κάτω…

«Οι επισκέπτες θα μπορούν αντί να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες να χρησιμοποιούν το τραμπολίνο και να περπατάνε ή να… χοροπηδάνε μέχρι να φτάσουν κάτω! Για φαναταστείτε να στροβιλίζεστε μέσα στο δίχτυ; Δεν είναι διασκεδαστικό;», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων.

Η δυνατότητα της… αναπήδησης από τον πάνω όροφο προς τα κάτω ενθουσίασε τους περισσότερους και η ιδέα των JDS Architects για να καλύψουν τον ανοιχτό χώρο στο κέντρο του κτιρίου χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες. «Μετέτρεψαν την αρχιτεκτονική σε απόλαυση και συμμετοχή!», λέει ένας από τους υπευθύνους του Μουσείου. Και δεν έχει άδικο!

Πηγή: parakseno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου