Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Το ρομπότ τα κατάφερε

Επιστήμονες προγραμμάτισαν ένα ρομπότ για τους 43 πεντάκις εκατομμύρια συνδυασμούς του κύβου του Ρούμπικ και το μηχανικό σαϊνι κατάφερε να τον λύσει σε 36'', αφήνοντας άφωνο το κοινό (Vid.)
Κάποιοι από εμάς έχουμε  πάθει εμμονή για να λύσουμε τον κύβο του Ρούμπικ. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι απλό. Έχουμε έναν κύβο που  αποτελείται από 6 πλευρές διαφορετικού χρώματος και σκοπός μας είναι να κάνουμε κάθε πλευρά να έχει μόνο ένα χρώμα από κυβάκια.
Επιστήμονες κατάφεραν να  προγραμματίσουν  ένα ρομπότ και κατάφερε να τον λύσει μόλις σε 23 δευτερόλεπτα!
Το γεγονός έλαβε χώρα στο Νίουκαστλ μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων.
Οι επιστήμονες που προγραμμάτισαν το ρομπότ να λύσει τον κύβο τόνισαν "Ο συνολικός αριθμός διαφορετικών διατάξεων των πλευρών του κύβου είναι 43.252.003.274.489.856.000. Αυτό σημαίνει πως, αν θεωρήσουμε πως απαιτείται ένα δευτερόλεπτο για κάθε διαφορετική κίνηση, ο χρόνος που χρειάζεται για να δει κανείς όλες τις διατάξεις είναι 1,4 τετράκις εκατομμύρια έτη. Εμείς απλά προτείναμε την τέλεια λύση και προγραμματίσαμε το ρομπότ".
Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Έρνο Ρούμπικ έναν Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, το 1974. Είναι το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, καθώς έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότεροι από 300.000.000 κύβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου