Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο άνθρωπος αστραπή

Tο  υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ παγκοσμίως, ύψους ενός εκατ. Δολαρίων ενδέχεται να πληρώσει ένας  Σουηδός οδηγός που "πιάστηκε" από την κάμερα ασφαλείας του αυτοκινητοδρόμου στην εθνική οδό A12 μεταξύ της Βέρνης και της Λωζάνης να οδηγεί με 290 χλμ!
Ο 37χρονος, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα,  ξεπέρασε το όριο ταχύτητας κατά 170 χλμ. την ώρα με την σπορ Mercedes SLS AMG  του.
Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε σε ένα λόμπι  και αφέθηκε ελεύθερος μετά από ανάκριση.   Σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο (το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία) , το πρόστιμο καθορίζεται με βάση την οικονομική ευχέρεια του οδηγού και την ταχύτητα που καταγράφηκε.
Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο η Mercedes SLS AMG του Σουηδού κατασχέθηκε και ενδέχεται να υποχρεωθεί να καταβάλει ημερήσιο πρόστιμο 3.400 δολαρίων για 300 ημέρες.
Εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας δήλωσε για το πρόσφατο περιστατικό ότι "τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ταχύτητα των 290 χλμ. ανά ώρα". "Χρειάζονται 500 μέτρα για να σταματήσει κανείς", πρόσθεσε ο ίδιος.
Τον Ιανουάριο, επιδόθηκε πρόστιμο 290.000 δολαρίων σε Ελβετό οδηγό, ύψος ρεκόρ μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου