Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό...


Ένα σφηνάκι είναι γεμάτο με νερό και το άλλο με ουίσκι.
Η πρόκληση είναι να μεταφέρετε το ουίσκι στο ποτήρι που έχει το νερό και το νερό στο ποτήρι που έχει το ουίσκι χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε άλλου δοχείου.
Η λύση:
Τοποθετούμε ένα μη πορώδες χαρτί (π.χ. χαρτί τράπουλας) στο επάνω στο ποτήρι με το νερό.
Γυρίζουμε προσεκτικά το ποτήρι με το νερό ανάποδα, κρατώντας το χαρτί και το τοποθετούμε πάνω στο ποτήρι με το ουίσκι.
Αργά και προσεκτικά, τραβάμε το χαρτί, τόσο ακριβώς ώστε να δημιουργηθεί ένα πού μικρό άνοιγμα ανάμεσα στα δύο ποτήρια. Το νερό, που είναι βαρύτερο από το αλκοόλ, θα εισρεύσει στο ποτήρι του ουίσκι και θα μετατοπίσει το ουίσκι στο ποτήρι με το νερό.
Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των υγρών και η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί.
Είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα μεταξύ των ποτηριών να είναι πολύ μικρό γιατί σε άλλη περίπτωση το νερό και το ουίσκι αναμειγνύονται!

Νεογέννητο με ροζ αίμα...

Ένα πρόωρο κοριτσάκι στο παιδιατρικό νοσοκομείο Hubei στην Κίνα εξέπληξε το ιατρικό προσωπικό, όταν διαπίστωσαν ότι το αίμα της κατέληξε να είναι χρώματος ροζ, αντί για κόκκινο.
Μια έκθεση στην China Daily ανέφερε ότι το 40 ημερών βρέφος φαινόταν να είναι σε υγιή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο όταν ήταν μιας εβδομάδας. Ωστόσο, όταν το κοριτσλακι άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ασθένειας περίπου δύο εβδομάδες αργότερα και μεταφέρθηκε στο Hubei, το αίμα της βρέθηκε να είναι χρώματοε ροζ.

Το κορίτσι εντοπίστηκε με υπερλιπιδαιμία, μια πνευμονική λοίμωξη, αναιμία και αμφιβληστροειδοπάθεια.

Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο...

Γιατροί, καθώς εξέταζαν μια γυναίκα που παραπονιόταν για στομαχικό πόνο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν στα σπλάχνα της το αγέννητο μωρό που κυοφορεί για περισσότερο από μισό αιώνα!

Η Huang Yijun (στην φωτογραφία) από τη περιοχή Huangjiaotan της Νότιας Κίνας γνώριζε τι συμβαίνει. Το 1948 ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε ότι δυστυχώς το έμβρυο που επρόκειτο να γεννήσει, πέθανε στη μήτρα. Της ζήτησε ένα ποσό, που δεν μπορούσε να διαθέσει η οικογένεια της, για να αφαιρέσει τα υπολείμματα. Δεν έκανε καμία επέμβαση και συνέχισε να ζει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ο Dr Liu Anbin σοκαρισμένος από το γεγονός δήλωσε: «Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν ήταν ξεκάθαρο ότι στην κοιλιά της ασθενούς υπήρχε μια πέτρινη μάζα που στο παρελθόν υπήρξε ζωντανός οργανισμός!».

Ο διευθυντής μαιευτικής στο Qingshen όπου παραμένει η Yigun, είπε: «Συνήθως ένα νεκρό έμβρυο προκαλεί μια σειρά από ανεπανόρθωτες ζημιές. Κι όμως είναι υγιέστατη…».

«Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται όταν υπάρχει αποτυχημένη κύηση και το πεθαμένο πλέον παιδί παραμένει εγκλωβισμένο στο σώμα της μητέρας. Ονομάζεται παιδί-πέτρα ή καλύτερα λιθο-παιδί (στη φωτογραφία)», πρόσθεσε στην έρευνα αυτή η Dr Natalie Burger, ενδοκρινολόγος και ειδική σε ζητήματα γονιμότητας στο Κέντρο γονιμοποίησης του Τέξας. «Συνήθως αυτό εκδηλώνεται στις σάλπιγγες αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό στην κοιλιακή χώρα, στο έντερο ή στις ωοθήκες. Ακόμα πιο σπάνια είναι πιθανό και στην αορτή. Ωστόσο εγκυμονεί μεγάλου κινδύνους η εμφάνιση του κυρίως για την επιβίωση της ίδιας της γυναίκας. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν παραμένει σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση τόσα πολλά χρόνια. Το έμβρυο που πεθαίνει πριν καν αναπτυχθεί απορροφάται από το σώμα που το φιλοξενεί. Δεν το αναγνωρίζει ως ξένο αντικείμενο. Οστεοποιείται. Παίρνει τη μορφή πέτρας και παραμένει σε σημεία όπου έχει το ρόλο φύλακα από διάφορες μολύνσεις».

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε το 1996 στην εφημερίδα «Royal Society of Medicine» μόλις 290 υποθέσεις έχουν καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία. Η πρώτη εμφανίστηκε όταν μια Γαλλίδα, 68 ετών, αφού είχε πεθάνει, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ήρθε στην επιφάνεια αυτή η παράξενη πληροφορία. Φιλοξενούσε στα σπλάχνα της για 28 ολόκληρα χρόνια ένα νεκρό παιδί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μα πως δεν το καταλαβαίνουν;
«Ίσως να σημειωθούν συμπτώματα πρόωρης εγκυμοσύνης αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται. Οι γυναίκες υποθέτουν ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη και απλά το ξεπερνούν», συμπλήρωσε η Dr Berger.
Πηγή: pyles.tv

3 χρόνια με ένα μαχαίρι στο κρανίο...

Ο 29χρονος Edeilson Nascimento, μετά από ένα ατύχημα που είχε πριν από τρία χρόνια, ζούσε με μια λεπίδα, ενός μαχαιριού, μήκους δέκα εκατοστών  καρφωμένη στο κρανίο του!!!
 Ζούσε με καρφωμένο μαχαίρι στο κεφάλι επί 3 χρόνια!

Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο την ημέρα του ατυχήματός του, ύστερα από καβγά σε ένα μπαρ, οι γιατροί αποφάσισαν να αφαιρέσουν μόνο τη λαβή του μαχαιριού, υπό τον φόβο εγκεφαλικής αιμορραγίας, σε περίπτωση που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν και τη λεπίδα.
Όμως, οι αφόρητοι πονοκέφαλοι που τον ταλαιπωρούσαν τον έκαναν να αποφασίσει να υποβληθεί στην άκρως επικίνδυνη εγχείρηση, αφού δεν άντεχε να ζει άλλο σε αυτήν την κατάσταση.
Η τρίωρη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη σε νοσοκομείο της πόλης Recife ήταν απόλυτα επιτυχής και πλέον αναρρώνει υγιής και χωρίς… πονοκεφάλους.

Κοριτσάκι γεννήθηκε από "άντρα"...

Άντρας που είχε γεννηθεί γυναίκα αλλά έκανε αλλαγή φύλου, γέννησε ένα κοριτσάκι, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 34χρονος, που νομικά είναι άνδρας, είχε προκαλέσει σάλο όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος. Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο, γέννησε σήμερα στο νοσοκομείο Μπεντ, στο βορειοδυτικό Όρεγκον.
Ο Τόμας είχε υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις και σε ορμονοθεραπεία, όμως είχε κρατήσει τα γυναικεία όργανα αναπαραγωγής. Αποφάσισε να προχωρήσει σε τεχνητή γονιμοποίηση επειδή η σύζυγός του, Νάνσι, δεν μπορεί να κάνει παιδιά λόγω υστερεκτομής.

Νυχτερίδες Βαμπίρ...

Στη Βενεζουέλα, τουλάχιστον 38 Ινδιάνοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από λύσσα που μετά από επιθέσεις νυχτερίδων-βαμπίρ.

Όλα τα συμπτώματα δείχνουν λύσσα, αλλά οι επιστήμονες περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Δήλωσαν ότι τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πόνους, ρίγη και παράλυση των άκρων. Τα θύματα συνήθως έχουν παραισθήσεις πριν το μοιραίο.
Οι αρχές της Βενεζουέλας ερευνούν το ξέσπασμα λύσσας και σχεδιάζουν να τοποθετήσουν παγίδες για τις επικίνδυνες νυχτερίδες, αλλά και να παράσχουν ιατρική βοήθεια στα χωριά των Ινδιάνων.
Η λύσσα από δαγκώματα νυχτερίδων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές περιοχές της Νότιας Αμερικής και συναντάται ακόμη και στη Βραζιλία και το Περού.

"Οι νυχτερίδες-βαμπίρ προσαρμόζονται στις καταστάσεις. Αν οι φωλιές τους καταστραφούν ή δεν μπορούν να βρουν τροφή, οι άνθρωποι είναι ένα πολύ εύκολο γεύμα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αόρατος άνθρωπος...

Δύο επιστημόνες υποστηρίζουν ότι μπορούν να σχεδιάσουν ένα νέο υλικό, που θα μας επιτρέψει να περνάμε απαρατήρητοι, σαν αόρατοι, από τους άλλους. Το μυστικό της "αορατότητας" είναι να κάνουμε το φως να αντανακλάται. 
Οι καθηγητές Τζον Πέντρι και Γιένσεν Λι από το Imperial College του Λονδίνου, δημοσίευσαν την μελέτη τους "Κρυμμένοι κάτω από το χαλί: Μια νέα στρατηγική καμουφλαρίσματος", όπου περιγράφουν ένα νέο υλικό, το οποίο θα κρύβει τα αντικείμενα από το ορατό φως. 
Το υλικό προϋποθέτει τη χρήση δομών ("μετα-υλικά") μικρότερων από το μήκος κύματος του φωτός. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke "εξαφάνισαν" ένα αντικείμενο από φως με μήκος κύματος μερικών εκατοστών.

Φυσικά είναι πολύ δυσκολότερο να "εξαφανισθεί" ένα αντικείμενο από το φυσικό ορατό φως, το οποίο έχει πολύ μικρότερο μήκος κύματος, περίπου μισό μικρόμετρο (mμ), που είναι το ένα εκατομμυριοστό του μέτρου. Στην περίπτωση αυτή οι επιστήμονες πρέπει να δημιουργήσουν δομές μετα-υλικών με μήκος νανόμετρου (νm), που ισοδυναμεί με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, πράγμα που απαιτεί εφαρμογή μεθόδων της νανοτεχνολογίας, μέσω συνδυασμού στρωμάτων πυριτίας και πυριτίου, το καθένα από τα οποία αντανακλά διαφορετικά το προσπίπτον φως.
Το παραπάνω μίγμα υλικών, σύμφωνα με τους καθηγητές του Imperial College London, αναγκάζει το φως να κάνει στροφή 180 μοιρών, γυρνώντας πίσω από την κατεύθυνση ακριβώς που ήρθε! Το αποτέλεσμα λειτουργεί ως καθρέφτης. Όχι απλώς ο θεατής δεν βλέπει το αντικείμενο που κοιτάζει, αλλά στη θέση του βλέπει τον εαυτό του και μάλιστα από οποιαδήποτε γωνία. Ο παρατηρητής αποκομίζει έτσι μια αυταπάτη. 
 Εκτιμάται ότι το κατάλληλο μετα-υλικό μπορεί να παραχθεί σε περίπου δύο χρόνια. Είναι προφανές ότι, μεταξύ άλλων, ο στρατός έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον...

118 ημέρες χωρίς καρδιά...

Μια 14χρονη ζούσε για 118 ημέρες χωρίς καρδιά.
Παίρνοντας εξιτήριο από νοσοκομείο του Μαϊάμι, ένιωσε δέος στην ιδέα της περιπέτειάς της. Από τον Ιούλιο υπεβλήθη σε δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς και επέζησε με τη βοήθεια τεχνητών αντλιών, ουσιαστικά, χωρίς καρδιά!

Την περασμένη άνοιξη, η  μικρή και οι γονείς της έμαθαν ότι είχε καρδιακή ανεπάρκεια, με την καρδιά της να είναι εξαιρετικά αδύναμη στην άντληση αίματος. Ταξίδεψαν στο Νοσοκομείο παίδων "Χόλτζ"για να υποβληθεί η 14χρονη σε μεταμόσχευση καρδιάς.
Η επέμβαση όμως δε στέφθηκε με επιτυχία και οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να την αφαιρέσουν και αντικατέστησαν την καρδιά με ειδικές τεχνητές αντλίες που διατηρούσαν τη ροή του αίματος στο σώμα της, μέχρι να πραγματοποιηθεί δεύτερη μεταμόσχευση.
"Πιστεύω πως πρόκειται για θαύμα" δήλωσε η μητέρα της 14χρονης.
Η μικρή D'Zhana δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για το ότι μπορεί, πλέον, να σταθεί στα πόδια της. Θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να βοηθήσει το σώμα της να "δεχθεί" τη "νέα" καρδιά και οι πιθανότητες για την ανάγκη νέας μεταμόσχευσης πριν τα 30 της χρόνια είναι 50-50.