Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Βελούδινες τρούφες σοκολάτας

Veloudines-troufes-sokolatas_new 


Υλικά:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 50 ml μπράντι ή κονιάκ
  • κακάο για την επικάλυψη
 Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα μέχρι σχεδόν ν' αρχίσει ο βρασμός. Τη ρίχνουμε αμέσως επάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Το ρίχνουμε σε πυράντοχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία νύχτα. Με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε μπαλάκια μείγματος και τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο. Τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr

Ζωγραφίζοντας με χιονοπέδιλα στο χιόνι!


 perierga.gr - Ζωγραφίζοντας με χιονοπέδιλα στο χιόνι!


 Πηγή: perierga.gr

Παπούτσια με...GPS!



Λονδίνο
Εμπνεόμενος από τα «μαγικά παπούτσια» που φορούσε η νεαρή ηρωίδα στο Μάγο του Οζ, ένας καλλιτέχνης στη Βρετανία κατασκεύασε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία διαθέτουν σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και δείχνουν στον κάτοχό τους την σωστή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στον προορισμό του.

Παπούτσια με GPS

Μόλις ο κάτοχος των παπουτσιών χτυπήσει ελαφρά μεταξύ τους τα τακούνια ενεργοποιείται το GPS. Αμέσως μετά, τα μικρά λαμπάκια τύπου LED που είναι ενσωματωμένα στα παπούτσια του δείχνουν την κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσει. Τα παπούτσια συνδέονται με υπολογιστή (με καλώδιο USB) και έτσι κάθε φορά που θέλει ο κάτοχός τους να πάει κάπου μπορεί να «φορτώνει» στον μηχανισμό τον χάρτη της περιοχής. Το σύστημα δείχνει επίσης στον κάτοχό του την πρόοδο της κίνησής του και το πόσο κοντά βρίσκεται στο σημείο που θέλει να πάει.

Χρήσιμα για άτομα με Αλτσχάιμερ

Τα παπούτσια κατασκεύασε ο Ντομινίκ Γουίλκοξ που έχει πάρει μάστερ στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών της Αγγλίας. Κοστίζουν 250 ευρώ και εκτός από την καλλιτεχνική τους διάσταση μπορεί να έχουν και πρακτικές εφαρμογές όπως παραδείγματος χάριν, να τα φορούν άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ώστε να μην χάνονται στους δρόμους και να επιστρέφουν στο σπίτι τους.
Πηγή: tovima.gr

Βρήκαν ασημένιο γιγαντιαίο καλαμάρι μήκους τριών μέτρων!

 

Επιστήμονες και ιαπωνικά και αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν σήμερα ότι κινηματογράφησαν για πρώτη φορά ένα γιγάντιο καλαμάρι σε βάθος 900 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το μυθικό πλάσμα, ασημένιου χρώματος, κινηματογραφήθηκε στις 10 Ιουλίου από ομάδα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το Discovery Channel.

Το γιγάντιο καλαμάρι, η επιστημονική ονομασία του οποίου είναι "Architeuthis", εντοπίσθηκε σε βάθος 630 μέτρων από επιστημονική ομάδα που επέβαινε σε υποβρύχιο σκάφος, και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Τσίτσι στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

 Το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο Τσουνέμι Κουμποντέρα του Εθνικού Επιστημονικού Μουσείου, ακολούθηκε τον γίγαντα μέχρι το βάθος των 900 μέτρων, πριν αυτός εξαφανισθεί στις αβύσσους του ωκεανού.

Το δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες του πλάσματος, το σώμα του οποίου έχει μήκος τριών μέτρων. Το συνολικό του μήκος πρέπει να είναι γύρω στα οκτώ μέτρα, αν και απουσιάζουν τα κύρια πλοκάμια του που έχουν κοπεί, δήλωσε ο Τσουνέμι Κουμποντέρα, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους λόγους αυτού του ακρωτηριασμού.

Ο ιάπωνας επιστήμονας δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφείται στο φυσικό του περιβάλλον. Ο ίδιος είχε κινηματογραφήσει ένα γιγάντιο καλαμάρι το 2006 αλλά από σκάφος επιφανείας και αφού το ανέσυρε στην επιφάνεια της θάλασσας.


Πηγή: newsit.gr

Η γάτα μετέφερε κινητό κι εργαλεία μέσα στη φυλακή

Μία γάτα που μετέφερε εργαλεία και κινητό "τέθηκε υπό κράτηση" μόλις πέρασε την πύλη φυλακής στην βορειοανατολική Βραζιλία, μετέδωσαν σήμερα τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.
Οι φρουροί ασφαλείας της φυλακής εξεπλάγησαν όταν είδαν μία λευκή γάτα να περνάει την πύλη της φυλακής έχοντας τυλιγμένη μία κολλητική ταινία γύρω από το σώμα της.

Πλησιάζοντάς την διαπίστωσαν ότι η γάτα μετέφερε ένα τρυπάνι, ένα ακουστικό, μία κάρτα μνήμης, μπαταρίες και έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου.

Και οι 263 κρατούμενοι στην φυλακή Αραπιράκα, της ομώνυμης πόλης των 215.000 κατοίκων στο κρατίδιο Αλαγκόας, θεωρούνται ύποπτοι για το πρωτότυπο αυτό σχέδιο απόδρασης, το οποίο διερευνάται από την τοπική αστυνομία.

"Είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ποιός ευθύνεται γι αυτό καθώς η γάτα δεν μιλάει", δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής στην τοπική εφημερίδα Estado de S.Paulo.

Η γάτα μεταφέρθηκε για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε κτηνιατρείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: newsit.gr