Υλικά:
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 450 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 50 ml μπράντι ή κονιάκ
- κακάο για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα μέχρι σχεδόν ν' αρχίσει ο βρασμός. Τη ρίχνουμε αμέσως επάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά. Το ρίχνουμε σε πυράντοχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, στο ψυγείο και το αφήνουμε για μία νύχτα. Με ένα κουτάλι ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε μπαλάκια μείγματος και τα κυλάμε πάνω σε κοσκινισμένο κακάο. Τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου