Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ομοφυλόφιλες και...πολύτεκνες...

Το ακατόρθωτο κατάφερε ζευγάρι ομοφυλοφίλων γυναικών στην Αυστραλία, καθώς περιμένει...πεντάδυμα, τα οποία συνέλαβε η μία, χωρίς τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά με χρήση σπέρματος από δότη. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο αφού οι πιθανότητες να συμβεί είναι μία στα 60 εκατομμύρια!


Η 27χρονηΜελίσα Κίβερς και η Ρόζμαρι Νόλαν, 21 ετών, δήλωσαν την Τρίτη 05/10, στο αυστραλιανό περιοδικό ''Woman's Day'', ότι έλαβαν το σπέρμα από τον ίδιο Αμερικανό δότη που χρησιμοποίησαν για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, το οποίο κυοφόρησε η Νόλαν.

Η Κίβερς, η οποία κυοφορεί αυτή τη φορά τα πεντάδυμα, δήλωσε πως "μου πήρε πολύ χρόνο για να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε. Αλλά τώρα το έχω συνειδητοποιήσει και είμαι ενθουσιασμένη".

Η Κίβερς και η Νόλαν, ζευγάρι τα δύο τελευταία χρόνια, βρήκαν τον βιολογικό πατέρα μέσω μίας ιστοσελίδας, στις ΗΠΑ.

Ο βιολογικός πατέρας υπέγραψε ότι δεν θα δει ποτέ τα παιδιά, ενώ παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος.

Πηγή:cosmo.gr

Βάτραχος σε μπουκάλι κρασιού...

Η Isolde Beesley διαμαρτυρήθηκε ότι, καθώς σέρβιρε τους καλεσμένους της το λευκό ισπανικό κρασί, Moscatel de Valencia, σε ένα από τα ποτήρια έπεσε ένα βατραχάκι, στο μέγεθος νυχιού.


 Η ίδια υποστηρίζει ότι υπέφερε από στομαχόπονο, αφού δεν είδε έγκαιρα το μικροσκοπικό αμφίβιο και πρόλαβε να πιει αρκετό από το κρασί.

Η κα Beesley δήλωσε στην Telegraph, ότι αγόρασε το κρασί έναντι 3,58 λιρών στις 23 Δεκεμβρίου του 2009 και το άνοιξε λίγες ημέρες αργότερα.

Η ίδια ανέφερε στο περιοδικό Decanter, ότι έστειλε το μπουκάλι ώστε να γίνει έλεγχος σε όσο κρασί είχε απομείνει και διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία παραγωγής, από την οποία ζήτησε να το αποσύρει από το εμπόριο δια παντός.

Προσέλαβε μάλιστα και δικηγόρο, ώστε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της εταιρείας, την οποία κατηγορεί για πώληση προϊόντων, ακατάλληλων για κατανάλωση.

Εκπρόσωπος της Asda ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί το πώς μπήκε το αμφίβιο στο μπουκάλι.

“Είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο οποιοδήποτε αντικείμενο, να εισχωρήσει σε μπουκάλι κρασιού, κατά τη διαδικασία παραγωγής του. Απλά δεν μπορεί να συμβεί.

Κατά συνέπεια, κάπως, κάπου μεταξύ της εμφιάλωσής του στην Ισπανία και του ανοίγματος και σερβιρίσματός του, ο μικροσκοπικός και ανεπιθύμητος καλεσμένος μας, βρήκε τον τρόπο να μπει στο ποτήρι”, δήλωσε ο ίδιος.
Πηγή:cosmo.gr

Παράταση ζωής για καρκινοπαθείς...

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται σε εργαστήρια Αμερικανών επιστημόνων εμβόλιο που υπόσχεται αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο στον εγκέφαλο. Από επιστημονική έρευνα αποδείχτηκε ότι ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε από 6,3 μήνες για όσους δεν είχαν πάρει το εμβόλιο σε 14,2 μήνες για τους εμβολιασμένους.



Το εμβόλιο στοχεύει σε ένα επιθετικό καρκινικό γονίδιο, το EGFRvIII, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη του γλοιοβλαστώματος. Η μελέτη που ήταν μικρού εύρους έδειξε ότι το εμβόλιο μπορεί να επεκτείνει από 15 σε 26 μήνες κατά μέσο όρο τον αναμενόμενο χρόνο επιβίωσης των ασθενών. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα, είχαν προηγουμένως κάνει χειρουργική αφαίρεση του όγκου, ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο μπορεί να καταστρέφει τα πιο επιθετικά καρκινικά κύτταρα, ενεργοποιώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς.

Το γλοιοβλάστωμα είναι η πιο συνήθης μορφή καρκίνου του εγκεφάλου και η πιο θανατηφόρα, ιδίως αν συνοδεύεται από την παρουσία του γονιδίου EGFRvIII, το οποίο ωθεί στην ανεξέλεγκτη επέκταση των καρκινικών κυττάρων και στην εξάπλωση νέων όγκων στον εγκέφαλο.

Η πρόγνωση είναι δυσοίωνη για τον πάσχοντα, ο οποίος κατά μέσο όρο έχει περιθώριο επιβίωσης λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική διάγνωση.

Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πείραμα ήταν μικρός, θα πρέπει να γίνουν νέες μεγαλύτερου εύρους μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, το οποίο έχει την ονομασία CDX-110 ή Rindopepimut.

Πηγή:News24/7

Κρέμα που αυξάνει το στήθος...

Στην αγορά της Βρετανίας βγήκε την Παρασκευή (1/10) η κρέμα που μεγαλώνει το στήθος κατά μισό νούμερο.
Όπως υποστηρίζουν αυτοί που έχουν φτιάξει την κρέμα, όσες τη χρησιμοποιήσουν θα δουν το στήθους του ανορθωμένο και αυξημένο κατά 2.5 εκατοστά μέσα σε 56 μέρες. Το κόστος της κρέμας είναι 125 λίρες ενώ ήδη την έχουν χρησιμοποιήσει οι Scarlett Johansson, Eva Mendes, Victoria Beckham και Kelly Brook.

Η κρέμα λειτουργεί μπλοκάροντας τα λιποκύτταρα που κυκλοφορούν σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να αυξάνεται το μέγεθος του μπούστου.

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την κρέμα. Θα αποτελέσει επανάσταση για πολλές γυναίκες. Θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα γρήγορη και ασφαλή αύξηση του στήθους χωρίς να υποβληθούν σε ακριβές και επίπονες επεμβάσεις", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Πηγή:cosmo.gr

Ζάμπλουτος πάρκαρε σε θέση αναπήρου λόγω τσιγκουνιάς...

Τη θέση πάρκινγκ ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα που είχε πεθάνει από το 2008 χρησιμοποιούσε παράνομα ένας Ινδός εκατομμυριούχος οδοντίατρος ο οποίος στάθμευε εκεί τη Ferrari του.
Ο 32χρονος Chirag Patel είναι ιδρυτής μιας αλυσίδας οδοντιατρικών καλλυντικών και διαθέτει σπίτι αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών και πανάκριβα αυτοκίνητα. Ωστόσο, ο γιατρός πιάστηκε να χρησιμοποιεί το πάρκινγκ του νεκρού άνδρα ο οποίος είχε πεθάνει από το 2008.

Μάλιστα, ο εκατομμυριούχος που ζει στο προάστιο του Kingston καταγράφτηκε περισσότερες από έξι φορές να παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τις Times Of India, ο Patel υποστήριξε πως μπέρδεψε τα πάρκινγκ ενώ παραδέχτηκε μόνο τις δύο κατηγορίες για κατάχρηση σήματος.

Με σκληρά λόγια μίλησε ο δικηγόρος του γιατρού, Michael Levy. "Το συμβούλιο είναι γελοίο και έκανε αδέξιες κινήσεις. Ο πελάτης μου βρισκόταν σε διαδικασία πώλησης μιας Bentley για να αγοράσει μια Ferrari. Ωστόσο περίμενε για την άδεια και χρησιμοποίησε αυτή τη θέση πάρκινγκ για έξι μέρες".

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε "Χρησιμοποιώντας τη θέση ενός νεκρού ενώ υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αφού διαθέτει μια Ferrari, είναι απαράδεκτο. Η κατάχρηση του μπλε σήματος είναι συχνή και οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν τις θέσεις ενός ηλικιωμένου ή ατόμου με αναπηρία για να γλιτώσουν την πληρωμή τελών στάθμευσής".
Πηγή:cosmo.gr

Eκανε σεξ με τον εγγονό της...

Eκανε σεξ με τον εγγονό της προκειμένου να ξορκίσει τον «δαίμονα του έρωτα» που είχε κατακυριεύσει το νεανικό κορμί του. Σάλο σε ολόκληρη την Καλιφόρνια προκαλεί η εκδίκαση της πρωτοφανούς για τα νομικά χρονικά υπόθεσης, στην οποία κατηγορούμενη είναι μια 53χρονη. Η Τόνι Στάουερς-Μουρ ενώ αρχικά είχε ομολογήσει στους συγγενείς της πως αποπλάνησε τον 15χρονο εγγονό της, ενώπιον των δικαστών της ισχυρίστηκε πως όχι μόνο δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά πως ο ανήλικος τη βίασε!

Η δίκη της 53χρονης έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου να συλλεχθούν και άλλα στοιχεία που αναμένεται να ρίξουν φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, αλλά και να εντοπιστεί ο 15χρονος, ο κύριος πρωταγωνιστής της ιστορίας. Όμως, οι εισαγγελείς δηλώνουν πως έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες της Στάουερς-Μουρ. Συνομιλίες κατά τη διάρκεια των οποίων η 53χρονη ομολόγησε την πράξη της σε διάφορους συγγενείς της, ισχυριζόμενη πως «έκανε ό,τι έκανε προκειμένου να βγάλει από το σώμα του νεαρού έναν δαίμονα, ώστε να μη βλάψει και άλλα άτομα του κοινωνικού του περίγυρου».

Για τους δικαστές όμως δεν πρόκειται απλώς για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, και αυτό γιατί η Στάουερς-Μουρ κατά το παρελθόν εργαζόταν ως βοηθός δασκάλων σε δημόσια σχολεία της πόλης Ντίρχαμ. Γεγονός που «την έκανε να έχει καθημερινή επαφή με παιδιά», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή -αν και η ίδια επιμένει πως... θυσίασε το σώμα της για το καλό του εγγονού της- οι εισαγγελείς δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας πως λείπουν μάρτυρες-κλειδί που πρέπει να εμφανιστούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Ηδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του 15χρονου, για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται, αν και αναζητείται αρκετό καιρό».

Αν πάντως τελικά καταδικαστεί η 53χρονη Στάουερς-Μουρ, αντιμετωπίζει για την πράξη της ποινή κάθειρξης 144 μηνών, κάτι που μεταφράζεται σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση.

Πηγή:Esspresso

Σκουλήκια σε σοκολάτα...

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του εφετείου το οποίο είχε επιδικάσει υπέρ θείας και ανιψιού το ποσό των 3.000 ευρώ, καθώς σε σοκολάτα που αγόρασαν στην περιοχή της Αττικής βρέθηκαν σκουλήκια.
Το ποσό υποχρεούται να καταβάλει ο νόμιμος εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι σε βάρος του εκπρόσωπου της σοκολατοβιομηχανίας δημιουργείται υποχρέωση αποζημίωσης λόγω της ηθικής βλάβης που δέχθηκαν η θεία και ο ανιψιός από την κατανάλωση ελαττωματικού προϊόντος. Η συμπεριφορά της σοκολατοβιομηχανίας "εξήλθε από τα όρια των χρηστών συναλλακτικών ηθών, παραβαίνοντας την γενική υποχρέωση πρόνοιας που είχε".
Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδάκι έφαγε ένα κομμάτι και αντιλήφθηκε τα σκουλήκια.
Παράλληλα, η έκθεση ελέγχου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ανέφερε ότι η σοκολάτα ήταν ακατάλληλη προς βρώση και πάνω της "βρέθηκε έρπων σκώληκας, χρώματος υπόλευκου και μεγέθους ενός εκατοστού", ενώ ο εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας από το Πρωτοδικείο καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών.

Πηγή:News24/7

Είδαν UFO...

Οι αρχές της Κίνας αναγκάστηκαν να κλείσουν ένα αεροδρόμιο κοντά σε επαρχία της εσωτερικής Μογγολίας γιατί είδαν UFO.
Έκπληκτοι αξιωματούχοι  ενώ παρακολουθούσαν από το πύργο ελέγχου την προσγείωση ενός αεροπλάνου ισχυρίζονται ότι είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να τους παρακολουθεί.
Ένας οδηγός λεωφορείου, υποστήριξε πως "το ιπτάμενο αντικείμενο ανέπτυξε απότομα υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα, σα να ήθελε να ξεφύγει από κάτι". Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι, που ανέφεραν πως αυτό που είδαν έμοιαζε με κομήτη, που φλεγόταν καθώς εισήλθε στην ατμόσφαιρα.
Αν και αρχικά οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, ανακοίνωσαν ότι το UFO ήταν ορατό μόνο στα ραντάρ του αεροδρομίου, σύντομα οι αυτόπτες μάρτυρες τους διέψευσαν. Μάλιστα, ένας από αυτούς κατάφερε και φωτογράφισε το αντικείμενο
Άμεσα  το αεροδρόμιο έκλεισε και τρεις  πτήσεις που από το  Πεκίνο και τη  Σαγκάη, μεταφέρθηκαν  σε άλλα  κοντινά αεροδρόμια.
Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 4 ώρες μετά την εξαφάνιση του ιπτάμενου αντικειμένου από τα ραντάρ.

 Πηγή:News24/7

Μύθος ο Καιάδας...

Σύμφωνα με την παράδοση, οι Λακεδαιμόνιοι έριχναν στον Καιάδα τους καταδικασμένους σε θάνατο κακούργους, τους αιχμαλώτους πολέμου και τα ασθενικά βρέφη. Η μέχρι σήμερα ερευνητική προσπάθεια στο γνωστό ως Καιάδας, σπηλαιοβάραθρο της Τρύπης δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει την παρουσία οστών βρεφών ή μικρών παιδιών, ενώ έχει εντοπίσει στο εσωτερικό του μεγάλο αριθμό σκελετικών ευρημάτων, τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε άνδρες βιολογικής ηλικίας 18-35 ετών.
 Έτσι, σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Π. Θέμελη, το σπηλαιοβάραθρο της Τρύπης πρέπει να χρησιμοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες, κυρίως, στη διάρκεια των μεσσηνιακών πολέμων (8ος-5ος αι. π.Χ.) για τον «καταποντισμό» των εχθρών τους ή και κοινών καταδίκων.
Αυτά αναφέρει σε συνέντευξή του στο Μηνά Παπαγεωργίου ο καθηγητής κος Πίτσιος (μέλος της ερευνητικής ομάδας) και τονίζει ότι η ανάπτυξη της Φυσικής Ανθρωπολογίας ή της Ανθρώπινης Βιολογίας μας δίδει πλέον τη δυνατότητα να μελετήσουμε περισσότερα ευρήματα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά τα ευρήματα δεν επιβεβαιώνουν το μύθο. Αναφέρει επίσης ότι είναι λίγες και πολύ γενικές οι αναφορές, από την αρχαιότητα, στη συγκεκριμένη διαδιακασία και ότι ο μύθος δημιουργήθηκε τα νεότερα χρόνια.
Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του κου Πίτσιου στο προσωπικό ιστολόγιο του κου Παπαγεωργίου (http://meta-journalist.blogspot.com/2009/06/blog-post_23.html)


Πηγή:perierga.gr

Ροζ διαμάντι 24,78 καρατίων...

Ένα εξαιρετικά σπάνιο πολύτιμο πετράδι πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα από γνωστό οίκο στη Γενεύη.
Ο λόγος για ένα ροζ διαμάντι 24,78 καρατίων, κομμένο σε ορθογωνικό σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες και δεμένο σε ένα δαχτυλίδι με δύο άλλα μικρότερα πετράδια.
 Το συγκεκριμένο διαμάντι έχει κατηγοριοποιηθεί από το Ινστιτούτο Πετραδιών της Αμερικής στην κλάση ΙΙa που σημαίνει ότι κατατάσσεται στο 2% των καλύτερων πετραδιών του κόσμου.
Για πάνω από 60 χρόνια ανήκε σε μία ιδιωτική συλλογή, ώσπου πρόσφατα ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έκθεση του Χονγκ Κονγκ, ενώ θα συμμετάσχει και σε άλλες εκθέσεις ανά τον κόσμο μέχρι την ημέρα της δημοπρασίας.
Η τιμή πώλησής του αναμένεται να αγγίξει τα 27.000.000 ευρώ. Έτσι θα γίνει αυτομάτως το πιο ακριβό διαμάντι που έχει πουληθεί ποτέ μέσω δημοπρασίας και  θα καταταγεί στη λίστα με τα 10 πιο ακριβά διαμάντια στον κόσμο. Πρώτο στη σχετική λίστα είναι το Koh-I-Noor ή «βουνό φωτός», ένα -κυριολεκτικά- ανεκτίμητο διαμάντι 105 καρατίων μέρος του βασιλικού στέμματος της Βρετανίας.


Πηγή:perierga.gr