Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Καρέκλα που σου λέει πότε να σηκωθείς...

Λέγεται Intelli Chair και την ανακάλυψε ενας γερμανός εφευρέτης. Σκοπός της είναι να προστατεύσει τον άνθρωπο που κάθεται επάνω της όταν έχει πάρει το σώμα του κακη στάση.

Ο Ρίστο Κόιβα κατασκεύασε την "Intelli Chair" μετά από έρευνα πάνω στη χρήση θορύβων για τη μετάδοση πληροφοριών και με τη συνεργασία επιστημόνων του πανεπιστημίου Bielefeld της βορειοδυτικής Γερμανίας.

«Τέσσερις ευαίσθητοι αισθητήρες στο κάθισμα της καρέκλας και άλλοι τέσσερις στην πλάτη της καταγράφουν με ποιό τρόπο κάθεται ο χρήστης της. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν αποστέλλονται σε υπολογιστή μέσω μίας ηλεκτρονικής υπομονάδας bluetooth», εξηγεί.

Αν η καρέκλα «αντιληφθεί» ότι ο χρήστης της κάθεται σε κακή στάση ή για πολύ ώρα, αρχίζει να παράγει έναν ήχο για να τον ενημερώσει ότι πρέπει να αλλάξει στάση ή να σηκωθεί.
Ο φυσικός και ειδήμων των ηλεκτρονικών υπολογιστών Τόμας Χέρμαν είπε ότι η εφεύρεσή του προορίζεται κυρίως για χρήση στο γραφείο του σπιτιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

Πηγή:newsit.gr

Παντρεύτηκε 130 φορές, πήρε 85 διαζύγια και έχει 300 παιδιά..

Στα 94 του ο Κενυάτης Ακούκου πέθανε αφήνοντας πίσω μια οικογένεια – στρατό

Στην Κένυα ο Ακούκου είναι μύθος. Έφυγε στις 3 Οκτωβρίου , πλήρης ημερών...συζύγων και παιδιών σε μια χώρα που ο μέσος όρος ζωής δεν ξεπερνά τα 54 χρόνια.

Ο Ακούκου, ήταν ο “πάτερ-φαμίλιας” της Κένυας. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στο χωριό του στην περιοχή Ντίουα, 370 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, κοντά στη λίμνη Βικτόρια. Πολύ γρήγορα, η ...όρεξή του για το γυναικείο φύλο τον οδήγησε να βρει δεύτερη σύζυγο, μετά τρίτη, μέχρι το 1997, που παντρεύτηκε για τελευταία φορά μία 18χρονη. Στη διάρκεια όλων αυτών των γάμων πήρε 85 διαζύγια!

Στην Κένυα, χώρα ως επί το πλείστον χριστιανική, η πολυγαμία δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται με ανοχή στο πλαίσιο των φυλών και των εθιμικών νόμων.
Όσο μεγάλωνε η οικογένειά του, ο σχεδόν αγράμματος Ακούκου, αποδείχτηκε επιχειρηματίας εκτός συναγωνισμού! Ίδρυσε τη δική του μεταφορική εταιρεία με μικρά λεωφορεία. Στη συνέχεια αγόρασε γη και κοπάδια τα οποία εμπορευόταν. Σιγά σιγά, άπλωσε τα δίχτυα του σ' όλη την περιοχή και δημιούργησε μια αυτοκρατορία για τα τοπικά δεδομένα.

Φρόντισε μάλιστα να επωφεληθεί από τις προίκες των γάμων της κάθε κόρης του. Έχτισε μια εκκλησία και δύο σχολεία για τα παιδιά του, παρακολουθώντας στενά την εκπαίδευσή τους.

Το απίστευτο είναι ότι θυμόταν το όνομα και των 300 παιδιών του και μπορούσε να πει στον οποιονδήποτε ποια ήταν η μητέρα τους.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Ακούκου υπήρξε ευγενής άνθρωπος, ενώ τις συμβουλές του ζητούσαν όλοι, ακόμα κι οι πολιτικοί της χώρας, αφού δεν παρέβλεπαν τη βαρύτητα της τεράστιας οικογένειάς του. "Με φωνάζουν 'Κίνδυνο", επειδή προκαλώ φόβο στους ανθρώπους. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να μου αντισταθεί. Ήμουν ανέκαθεν όμορφο αγόρι, ήξερα πώς να ντύνομαι και πώς να μιλάω στις γυναίκες. Έχω μαγνήτη!", είπε κάποτε.

Χαρά στο κουράγιο του!!!!
Πηγή:newsit.gr

Ρεκόρ γάμων στις 10/10/10...

Οι οπαδοί της αριθμολογίας που είναι έτοιμοι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ημερομηνία για να κάνουν καλό ποδαρικό στην έγγαμη ζωή τους.
 
Ρεκόρ γάμων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην Αυστραλία, αφού πολλά ζευγάρια επέλεξαν να συνδυάσουν το γάμο τους με τρία δεκάρια: 10/10/10.
 
Σύμφωνα με τον ομογενή υπουργό Δικαιοσύνης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιάννη Χατζηστέργο, αυτή η ημερομηνία με τα τρία δεκάρια πέφτει μια φορά στα εκατό χρόνια και πολλά ζευγάρια δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη.
 
Η προηγούμενη δημοφιλέστερη ημερομηνία γάμου στην Αυστραλία ήταν η 08/08/08.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηστέργο, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς. Το ποσοστό των πολιτικών γάμων έφτασε στο 63% και αυξήθηκε 15% από το 1999, ενώ οι θρησκευτικοί γάμοι μειώνονται συνεχώς.
 
Ο Τόνι Γέλμε, τελετάρχης των πολιτικών γάμων, αστειεύτηκε πως η ημερομηνία αυτή δεν εξυπηρετεί τους άνδρες, γιατί "δεν θα έχουν καμιά δικαιολογία, αν ξεχάσουν την επέτειο των γάμων τους".
 
 Πηγή:newsit.gr

Τι υπάρχει μέσα σε ένα φλιτζάνι καφέ?

 Καφεΐνη.
Αυτή η ουσία είναι ο λόγος για τον οποίο παράγονται πάνω από 7.2 δισεκατομμύρια κιλά κόκκων καφέ κάθε χρόνο. Είναι στην πραγματικότητα μια αλκαλοειδής φυτική τοξίνη (όπως η νικοτίνη και η κοκαΐνη), ένα ζιζανιοκτόνο που μας διεγείρει μπλοκάροντας τους νευρικούς υποδοχείς της αδενοσίνης που ευθύνεται για τον ύπνο.

Νερό.
Το ζεστό νερό είναι ένας υπερ-διαλύτης, που εξάγει τα αρώματα και τα έλαια από τον κόκκο καφέ. Ένα κανονικό φλιτζάνι αποτελείται από 98.75% νερό και 1.25% διαλυτή φυτική ύλη. Η καφεΐνη είναι ένα διουρητικό, με αποτέλεσμα οι ερασιτέχνες του καφέ να αποβάλλουν το νερό γρήγορα μέσω της ούρησης ενώ οι μανιώδεις αναπτύσσουν μια σχετική αντοχή.

2-Ethylphenol
Χαρίζει μια "ιαματική" οσμή στο πρωινό σας ξύπνημα. Είναι επίσης ένα συστατικό που υπάρχει στις φερομόνες των κατσαρίδων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως χημικά σινιάλα που προειδοποιούν την κοινότητα για κίνδυνο.

Quinic acid.
Δίνει στον καφέ την ελαφρά όξινη γεύση αλλά διαθέτει μια ακόμη θετική πλευρά. Είναι ένα από τα εναρκτήρια δομικά συστατικά του Tamiflu (και μη μου πείτε ότι δεν το ακούσατε αυτό το όνομα τελευταία...).

3,5 Dicaffeoylquinic acid.
Όταν οι επιστήμονες επεξεργάστηκαν νευρώνες με αυτό το οξύ στο εργαστήριο, τα κύτταρα προστατεύθηκαν σημαντικά (όχι βέβαια τελείως) από την ζημιογόνο δράση των ελεύθερων ριζών. Γι'αυτό ο καφές είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

Dimethyl disulfide.
Είναι προϊόν του ψησίματος των πράσινων κόκκων καφέ και βρίσκεται στα όρια της ανιχνευσιμότητας μέσα σε ένα φλιτζάνι με to ζεστό ρόφημα. Πρόκειται για την ίδια ουσία που χαρίζει την χαρακτηριστική οσμή στα ανθρώπινα κόπρανα.

Acetylmethylcarbinol.
Η πλούσια βουτυρώδης γεύση στο καθημερινό σας ξύπνημα προέρχεται εν μέρη από αυτό το εύφλεκτο κίτρινο υγρό το οποίο συνεισφέρει και στο άρωμα του πραγματικού βουτύρου αλλά επιπλέον είναι και ένα από τα συστατικά του τεχνητού αρωματισμού των ποπκόρν.

Putrescine.
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνει το χαλασμένο κρέας τόσο δηλητηριώδες? Ορίστε λοιπόν. Οι πτωμαΐνες όπως η Putrescine παράγονται όταν τα βακτήρια E. coli στο κρέας διασπούν τα αμινοξέα. Στον καφέ βρίσκονται σε φυσική μορφή.

Trigonelline.
Από χημικής απόψεως είναι ένα μόριο νιασίνης στο οποίο έχει συνδεθεί μια μεθυλική ομάδα. Διασπάται σε πυριδίνες οι οποίες δίνουν στον καφέ την γλυκιά γήινη γεύση του και επίσης παρεμποδίζουν τα καταστρεπτικά για τα δόντια βακτήρια του στρεπτόκοκκου να προσκολληθούν σε αυτά δρώντας ενάντια στον σχηματισμό κοιλοτήτων.

Niacin.
Η προαναφερθείσα Trigonelline είναι ασταθής σε θερμοκρασία άνω των 71 βαθμών Κελσίου. Η μεθυλική ομάδα αποκολλάται απελευθερώνοντας νιασίνη - βιταμίνη Β3 - μέσα στο φλιτζάνι. Δύο με τρεις εσπρέσο παρέχουν το μισό της συνιστώμενης καθημερινής δόσης σε B3.

Πηγή:wired.com

Απίστευτα σχέδια σε αυτοκίνητα...

Έχουμε συνηθίσει τα αυτοκίνητα να είναι μονόχρωμα, ίσως με μερικά απλά σχέδια και σε ορισμένες περιπτώσεις με διαφημιστικά μηνύματα. Οι ιδιοκτήτες όμως των παρακάτω αυτοκινήτων επιζητούν κάτι έντελώς διαφορετικό. Τα αυτοκίνητά τους έχουν μετατραπεί σε έργα τέχνης με πολύπλοκες εικόνες και σχεδιασμούς.












Πηγή:perierga.gr

40λεπτο βίντεο με...UFO

Βίντεο 40 λεπτών με UFO ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ένας Κινέζος επιστήμονας. Το ερασιτεχνικό βίντεο το τράβηξε με τι βοήθεια της φωτογραφικής του κάμερας.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ήλιου στις 22 του περασμένου Ιουλίου.

Οι επιστήμονες του παρατηρητηρίου "Purple Mountain" στη Νανίνφκ φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη του 40λεπτου βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα UFO. Τονίζουν ότι τους επόμενους 12 μήνες θα μελετήσουν το υλικό πριν καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα.

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ζι Χάι Σένγκ , είπε sina.com ότι "οι επιστήμονες δεν μπορούν να κάνουν εικασίες σχετικά με τη φύση αυτού του ιπτάμενου αντικειμένου που βιντεοσκοπήθηκε" και πρόσθεσε "Το παρατηρητήριο Purple Mountain και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, δήλωσε ότι κατά τη ολική έκλειψη ηλίου της 22ας Ιουλίου παρατηρήθηκε ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο".

Μόλις χθες αρχές του αεροδρομίου της πόλης Μπουτί, στην περιοχή της κινεζικής Μογγολίας, αποφάσισαν τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω της παρουσίας "άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων", σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΝΙ.



Πηγή:News24/7