Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τα χαρακτηριστικά του Έλληνα

* Κάνεις φραπέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, αφού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.

* Έχεις ακόμα ρούχα, από τότε που…ήσουν 5 χρονών, φυλαγμένα σε βαλίτσες.

* Αποκαλείς κάθε μεγαλύτερο πρόσωπο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ «θείο» ή «θεία».

* Δεν λες τίποτα στους γονείς σου, αλλά πάλι αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, και σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως τα ξέρουν.

* Μαθαίνεις πώς να εκλιπαρείς το προσωπικό του αεροδρομίου, για να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια.

* Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο.

* Κάθε καλοκαίρι «πρέπει να πας στο χωριό».

* Κάθε φορά που πας στο χωριό, γνωρίζεις συγγενείς που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν, και δεν μοιάζουν καθόλου με την οικογένειά σου.

* Ψάχνεις για πανεπιστήμιο ή όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ το σπίτι, ή όσο το πιο κοντά στο σπίτι.

* Όταν τελειώσεις το πανεπιστήμιο, επιστρέφεις και πρέπει να μείνεις πάλι με τους δικούς σου και μαλώνεις μαζί τους για τα πάντα -σαν να μην είχες φύγει ποτέ.

* Πάντα καταριέσαι τους Έλληνες, και όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό κάνεις φίλους μόνο Έλληνες.

* Όλοι οι συγγενείς σου μαζί μπορούν να αποτελέσουν μια μικρή πόλη.

* Όλοι οι γνωστοί σου είναι «οικογενειακοί φίλοι».

* Μαλώνεις για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.

* Μαθαίνεις στους Ευρωπαίους/Αμερικανούς να βρίζουν στη γλώσσα σου.

* Όταν βγαίνεις ραντεβού, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα πιο απίθανα μέρη για να αποφύγεις συγγενείς ή οικογενειακούς φίλους.

* Καταλήγεις σε ένα άθλιο απόμερο μέρος και πάλι πέφτεις στο συγγενή με τη μεγαλύτερη γλώσσα.

* Νομίζεις ότι απελευθερώνεσαι, αν και δεν μπορείς ούτε να καπνίσεις δημόσια.

* Αν φτάσεις τα 25 και δεν έχεις παντρευτεί, οι γονείς σου σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ γέρος.

* Το να παντρευτείς είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις απ’ τους γονείς σου.


* Συμβουλεύεις τους φίλους σου πώς να επαναστατήσουν στους γονείς τους, όταν εσύ δεν μπορείς να κάτσεις ούτε μετά τις 12 έξω.

* Λες πάντα «Άνοιξε το φως», αντί «Άναψε το φως».

* Ρωτάς τον πατέρα μια απλή ερώτηση κι εκείνος σου λέει μια ιστορία για το πώς περπατούσε χιλιόμετρα ολόκληρα για να πάει σχολείο, χωρίς παπούτσια.

Γυναίκα να σου πετύχει

Ένας τροχονόμος σταματά ένα αυτοκίνητο μ έναν άνδρα και τη γυναίκα του μέσα και πλησιάζει για τα καθέκαστα.


Ο άνδρας, που κάθεται στο τιμόνι, τον ρωτά:
«Τι έγινε, κύριε τροχονόμε; Γιατί μας σταματήσατε;»

Τροχονόμος: «Τρέχατε με εκατό ενώ το όριο είναι εξήντα. Δυστυχώς, θα πρέπει να σας κόψω κλήση.»

Ανδρας: «Μα, πώς έτρεχα με εκατό; Το πολύ να ήμουν λίγο πάνω από τα εξήντα.»

Γυναίκα: «Τι λες τώρα, Κώστα μου. Έχει δίκιο ο κύριος. Τα είχες περάσει τα εκατό. Κι εγώ το πρόσεξα.«

Ο άνδρας τής ρίχνει ένα δολοφονικό βλέμμα.

Τροχονόμος: «Θα πρέπει να σας δώσω κλήση και για το πίσω φως που είναι σπασμένο.»

Ανδρας: «Ποιο σπασμένο φως; Έχω εγώ σπασμένο φως;»

Γυναίκα: «Πώς δεν έχεις, Κώστα μου; Κι εσύ το είδες και μου το είπες εδώ και δυο βδομάδες!»

Νέο δολοφονικό βλέμμα από τον άνδρα.

Τροχονόμος: «Και, για να τελειώνουμε, θα σας δώσω επίσης κλήση επειδή δεν έχετε φορέσει τη ζώνη ασφαλείας.»

Ανδρας: «Μα τώρα δα την έβγαλα, όταν κατεβαίνατε από τη μοτοσικλέτα!»

Γυναίκα: «Καλέ τι είναι αυτά που λες στον άνθρωπο, Κώστα μου! Εσύ ποτέ δεν φοράς τη ζώνη!»

Πάνω εκεί ο άνδρας γυρνά στη γυναίκα και της φωνάζει:

«Για όνομα του θεού, δεν μπορείς να βγάλεις το σκασμό;»

Ο τροχονόμος κοιτάζει τη γυναίκα και τη ρωτά:

«Με συγχωρείτε, κυρία μου, έτσι σας μιλάει πάντα;»

Και η γυναίκα:

«Όχι, κύριε τροχονόμε. Μόνο όταν είναι πιωμένος!»

Στην Τουρκία ομιλούν… αρχαία ελληνικά

Μια απομονωμένη κοινότητα κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη βορειοανατολική Τουρκία ανακαλύφθηκε ότι μιλά μια ελληνική διάλεκτο, η οποία είναι ασυνήθιστα όμοια με την νεκρή γλώσσα της αρχαίας Ελλάδας.

Περίπου 5.000 άνθρωποι μιλούν την συγκεκριμένη διάλεκτο αλλά οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι είναι η κοντινότερη, ζωντανή γλώσσα στα αρχαία ελληνικά, η οποία μπορεί να προσφέρει μια πρωτοφανή οπτική γωνία της γλώσσας του Σωκράτη και του Πλάτωνα και πως αυτή εξελίχθηκε.

Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη Trabzon, όπου κάποτε ήταν η περιοχή του αρχαίου Πόντου, μιας ελληνικής αποικίας όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες σύμφωνα με τον μύθο, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του επικού τους ταξιδιού από την Θεσσαλία για την ανεύρεση του Χρυσόμαλλου Δέρατος από την Κολχίδα (η σημερινή Γεωργία). Επίσης, στον Πόντο σύμφωνα με τον μύθο ήταν το βασίλειο των Αμαζόνων, μιας άγριας φυλής γυναικών-πολεμιστών.

Οι γλωσσολόγοι ανακάλυψαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια παραλλαγή των ποντιακών ελληνικών, έχει δομικές ομοιότητες με τα αρχαία ελληνικά, οι οποίες όμως δεν παρατηρούνται στα νέα ελληνικά. Το λεξιλόγιο της Romeyka έχει επίσης πολλούς παραλληλισμούς με την αρχαία γλώσσα.

Η Δρ. Ιωάννα Σιταρίδου, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόδρης, σημειώνει: « Τα Romeyka διατηρούν έναν εντυπωσιακό αριθμό γραμματικών γνωρισμάτων, τα οποία προσθέτουν ένα αρχαίο ελληνικό άρωμα στη δομή της διαλέκτου. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν εξαφανισθεί τελείως από άλλες μοντέρνες παραλλαγές της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας».

«Η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί σε όλες τις άλλες γνωστές ελληνικές διαλέκτους σήμερα π.χ. οι ομιλητές των νέων ελληνικών θα έλεγαν «Δεν μπορούσα να πάω» αντί «Δεν μπορούσα πηγαίνειν». Αλλά στα Romeyka, όχι μόνο διατηρείται το απαρέμφατο, αλλά συναντάμε ιδιόρρυθμες απαρεμφατικές δομές οι οποίες δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ, παρά μόνο στις λατινικές γλώσσες».

Οι χωρικοί που μιλούν Romeyka, η οποία δεν έχει γραπτή μορφή, παρουσιάζουν άλλα σημάδια γεωγραφικής και πολιτισμικής απομόνωσης. Σπανίως παντρεύονται εκτός της κοινότητάς τους και παίζουν την παραδοσιακή τους μουσική με ένα ειδικό όργανο, την λύρα. Η Δρ. Σιταρίδου αναφέρει: «Γνωρίζω μόνο έναν άντρα που παντρεύτηκε εκτός του χωριού του. Η μουσική είναι χαρακτηριστική και δεν μπορεί να μπερδευτεί με τίποτα άλλο. Είναι πραγματικά μοναδική για τους ομιλητές της Romeyka».

Μια πιθανότητα είναι ότι οι σημερινοί ομιλητές της Romeyka είναι οι άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που έζησαν στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας για χιλιάδες χρόνια, ίσως από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ. όταν η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Αλλά είναι επίσης πιθανό, να είναι οι απόγονοι γηγενών πληθυσμών ή μιας φυλής μεταναστών, οι οποίοι ενθαρρύνθηκαν ή αναγκάστηκαν να μιλήσουν την γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων εποίκων.

Οι ομιλητές της Romeyka σήμερα είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, που τους επιτράπηκε να παραμείνουν στην Τουρκία το 1923, με την συνθήκη της Λωζάννης, με την ανταλλαγή χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα επαναλαμβανόμενα κύματα μετανάστευσης, η κυρίαρχη επιρροή της τουρκικής πλειοψηφίας και η απόλυτη απουσία της Romeyka από την κοινή γνώμη της χώρας, την έχουν τοποθετήσει στην παγκόσμια λίστα των υπό εξαφάνιση γλωσσών.

«Με μόλις 5.000 άτομα να παραμένουν στην περιοχή, τα Romeyka θεωρούνται περισσότερο μια γλώσσα κληρονομιάς παρά μια ομιλούμενη γλώσσα. Με την εξαφάνιση της θα χαθεί μια μοναδική ευκαιρία να ξεκλειδώσουμε την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας» επισημαίνει η Δρ. Σιταρίδου.

Μελέτες της γραμματικής των Romeyka έδειξαν ότι μοιράζεται έναν εντυπωσιακό αριθμό ομοιοτήτων με την δημώδη κοινή των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, η οποία ομιλούνταν κατά την ελληνική επιρροή σε όλη την Μικρά Ασία μεταξύ 4ου αιώνα π.Χ. και 4ου αιώνα μ. Χ.
Πηγή: erroso.blogspot.com

Συμβουλές προς παντρεμένους...

* Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος. Με ρώτησε «Τι έχει η τηλεόραση»; Και εγώ απάντησα «Σκόνη»

* Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου: «Μπαμπά ξέρεις τι άκουσα; Σε κάποιες χώρες της Αφρικής ο άντρας δεν γνωρίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί μέχρι την ημέρα του γάμου τους». Απάντηση: «Αυτό παιδί μου συμβαίνει σε όλες τις χώρες».


* Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου, είναι να τα ξεχάσεις μία φορά.


* Αν θέλεις η γυναίκα σου να σε ακούει και να δίνει την δέουσα προσοχή σε αυτά που λες τότε ξεκίνα να παραμιλάς στον ύπνο σου.

Σεξ (στο χιόνι) μπροστά σε κόσμο

Απόλαυσαν τις βόλτες τους στις χιονισμένες πλαγιές του Χελμού και στη συνέχεια γιόρτασαν τις επιδόσεις τους στο σκι κάνοντας σεξ μπροστά στους δεκάδες εκδρομείς του χιονοδρομικού κέντρου στα Καλάβρυτα, αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες.

Το καυτό περιστατικό συνέβη παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όταν το ερωτευμένο ζευγάρι πήγε στο χιονοδρομικό κέντρο για σκι. Η εντυπωσιακή κοπέλα και ο γοητευτικός νεαρός, αφού δοκίμασαν το ταλέντο τους στο χειμερινό άθλημα, κάποια στιγμή κάθισαν στο χιόνι για να ξεκουραστούν. Χαλαροί, χαρούμενοι, αλλά και επηρεασμένοι από το κλίμα των ημερών, άρχισαν να αγκαλιάζονται, να χαϊδεύονται και να φιλιούνται παθιασμένα.

Οι εκδηλώσεις του έρωτά τους στην αρχή δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα σχόλια, αφού όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για... ελεγχόμενη «έκρηξη» πάθους δύο ερωτευμένων. Εκαναν λάθος, όμως, αφού η κατάσταση ξέφυγε εντελώς και το… ξαναμμένο ζευγάρι άρχισε να κυλιέται στην κυριολεξία μέσα στο χιόνι και να ερωτοτροπεί, αδιαφορώντας για το τσουχτερό κρύο και τα έκπληκτα βλέμματα των εκδρομέων που βρισκόντουσαν στο χιονοδρομικό κέντρο, οι οποίοι έμειναν να τους κοιτούν με ανοιχτό το στόμα.

Ο νεαρός άρχισε να βγάζει ένα-ένα τα ρούχα της κοπέλας του, μέχρι που εκείνη έμεινε με τα εσώρουχά της. Κατόπιν έβγαλε τα δικά του και άρχισαν να κάνουν σεξ σαν να ήταν μόνοι τους. Οσο περνούσαν τα λεπτά... το χιόνι έλιωνε από τις καυτές περιπτύξεις του ζευγαριού, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να νομίζουν ότι μάλλον πρόκειται για γυρίσματα κάποιας ταινίας. Ωστόσο, όσο και να έψαξαν για κάμερες και συνεργεία, δεν βρήκαν τίποτα.

Μετά το πρώτο σοκ κάποιοι από τους εκδρομείς, νεαρότερης ηλικίας, άρχισαν να γελούν και να σχολιάζουν ζωηρά αυτό που έβλεπαν. Κάποιοι άλλοι, όμως, που είχαν μαζί και τα παιδιά τους τα οποία με γουρλωμένα μάτια κοιτούσαν όλο απορία την «ακατάλληλη διά ανηλίκους» σκηνή, αποφάσισαν να επέμβουν και ζήτησαν από τους δύο ερωτευμένους να σταματήσουν, απειλώντας τους μάλιστα πως θα καλούσαν την αστυνομία.

Οταν το κλίμα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι, αφού άρχισαν να αντιδρούν ολοένα και περισσότεροι, το ζευγάρι -εμφανώς ενοχλημένο- πήρε τα ρούχα του και προχώρησε προς το αυτοκίνητό του, όπου απόλαυσε το σεξ μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το περιστατικό προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην περιοχή των Καλαβρύτων και έγινε το θέμα συζήτησης των ημερών.
Πηγή:espressonews.gr