Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Βρήκαν δεινόσαυρο...pet στην Πολωνία

Έκπληκτοι οι ερευνητές κοιτούσαν τις μικροσκοπικές απολιθωμένες πατημασιές που ανακάλυψαν στην Πολωνία και αποτελούν ίχνη από τους παλαιότερους πρωτοδεινοσαύρους που έχουν ποτέ βρεθεί.
 
Μάλιστα, οι πατημασιές δείχνουν ότι οι πρόγονοι των κατοπινών τεράστιων βροντόσαυρων και τυραννόσαυρων, είχαν μέγεθος μικρής γάτας, ζύγιζαν ένα έως δύο κιλά και ζούσαν κοντά σε ποτάμια.
 
Τα ευρήματα έδωσαν στους παλαιοντολόγους και έναν συγκεκριμένο χρονικό προσδιορισμό, προσδιορίζοντας την εμφάνιση των πρόγονων των δεινοσαύρων μέχρι και εννέα εκατ. χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες.
 
Η ανακάλυψη και μελέτη των απολιθωμάτων, υπό τον παλαιοντολόγο Στέφεν Μπρουσάτε του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ν.Υόρκης, σε συνεργασία με παλαιοντολόγους από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, παρουσιάστηκε στο περιοδικό βιολογίας "Proceedings B" της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC.
 
Τα απολιθώματα, που βρέθηκαν σε τρία σημεία στα πολωνικά Όρη του Τιμίου Σταυρού, περιλαμβάνουν πατημασιές ενός από τα σπανιότερα προγονικά είδη δεινοσαύρων, του Προροτοδάχτυλου, που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "δεινοσαυρόμορφων".
 
Οι μικρές πατημασιές -μήκους δύο έως τεσσάρων εκατοστών- υπολογίζεται ότι έγιναν πριν από 249 έως 251 εκατ. χρόνια, περίπου πέντε έως εννέα εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από τα προηγούμενα παλαιότερα ίχνη του Προροτοδάχτυλου.
 
Πηγή:newsit.gr

Σπίτι χτισμένο απο μπουκάλια...

Το σπίτι που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ανήκει στην Olga Queen και βρίσκεται στο Novoshakhtinsk της Ρωσίας.


Προσπαθώντας να χτίσει ένα σπίτι με φθηνά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει γυάλινα μπουκάλια!

Μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να συλλέξει 5000 άδεια μπουκάλια, που ήταν αρκετά για να ολοκληρώσει το σπίτι των ονείρων της!


Χρησιμοποίησε ξύλα για το σκελετό και τσιμέντο για να στερεώσει τα μπουκάλια.

Το γυαλί δεν είναι το ιδανικό υλικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες της Ρωσίας,αλλά ο αέρας που είναι παγιδευμένος μέσα στα μπουκάλια προσφέρει ικανοποιητική μόνωση.



Πηγή:perierga.gr