Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Την εκτόξευσε 20 μέτρα μακριά...

Άγιο είχε μια Βραζιλιάνα καθώς ενώ περπατούσε αμέριμνη στο δρόμο ένα διερχόμενο αυτοκίνητο την χτύπησε και την εκτόξευσε 20 μέτρα μακριά αλλά εκείνη την γλύτωσε με  μικροτραύματα!
Πρόκειται για 44χρονη Ροσαλίνα ντε Τζίζους που εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από μια δύσκολη μέρα στην πολύ Μπέλεμ χτυπήθηκε από έναν ασυνείδητο οδηγό που έτρεχε μέσα στη πόλη με υπερβολική ταχύτητα.
Τα σοκαριστικά αυτά πλάνα τραβήχτηκαν από την κάμερα ασφαλείας ενός κοντινού καταστήματος.
Ο οδηγός σταμάτησε να βοηθήσει την Ροσαλίνα η οποία επέζησε έχοντας μικρά τραύματα στο βραχίονα και στην κλείδα του δεξιού της χεριού.
Ο οδηγός όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ήταν μεθυσμένος.



Πηγή:News24/7

Δέντρο που...περπατάει

Μπορεί να φαντάζει απίθανο είναι όμως πραγματικό. Ο φοίνικας που περπατάει ή Socratea Exorrhiza, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μπορεί να μετακινηθεί εώς και ένα μέτρο το χρόνο!

Ευδοκιμεί στα τροπικά δάση των χωρών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει τα 25 μέτρα σε ύψος, με διάμετρο στελέχους μέχρι 17 εκατοστά. Οι πραγματικά ασυνήθιστες ρίζες του που είναι σαν ξυλοπόδαρα, του επιτρέπουν να μετακινηθεί μέχρι και ένα μέτρο το χρόνο αναζητώντας περισσότερο ήλιο.

Ο μηχανισμός που επιτρέπει την «κίνηση» είναι υπό διερεύνηση. Είναι όμως παραδεκτό από όλους ότι καθώς νέες ρίζες-ξυλοπόδαρα δημιουργούνται κάποιες από τις παλιές «πεθαίνουν» επιτρέποντας στο δέντρο να αλλάξει τελικά θέση.

Πηγή:perierga.gr

Δίσκος θα σηκώνει και κτίρια...

Θυμάστε τον γεράκο από τη ταινία Up, που έμοιαζε τόσο πολύ στον Ζάχο Χατζηφωτίου, ο οποίος πήρε τη μεγάλη απόφαση να δέσει το σπίτι του με μπαλόνια και να το πάρει μαζί του;
Αυτή λοιπόν η σκηνή μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον χάρη στην Αυστραλιανή εταιρεία Skylifter η οποία αναπτύσσει ένα ειδικό αεροσκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει 150 τόνους για πάνω από 1200 μίλια.
Μάλιστα η εταιρεία ελπίζει ότι κάποια μέρα θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και ολόκληρα νοσοκομεία σε απομονωμένες περιοχές.
 Το αεροσκάφος θα έχει τη μορφή δίσκου κάτι το οποίο το καθιστά πιο σταθερό και ικανό να μεταφέρει βαριά φορτία σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Με μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, θα κινείται με ισχυρές προπέλες οι οποίες θα το διευκολύνουν να αλλάζει πορεία ενώ το βαρύ φορτίο θα δημιουργεί αντίσταση.
Ήδη η εταιρεία έχει δημιουργήσει το πρωτότυπο, το οποίο ονόμασε Μπέτι και είναι μικρότερο από αυτό που σκοπεύει να βγάλει στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.



Πηγή:News24/7

Τοξική λάσπη έπνιξε χωριά...

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα μωρό τριών μηνών, και 120 έχουν τραυματισθεί, έπειτα από τη διαρροή κόκκινης τοξικής λάσπης από δεξαμενή εργοστασίου αλουμινίου, η οποία πλημμύρισε χωριά της δυτικής Ουγγαρίας.
Μεταξύ των τραυματιών οκτώ άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Κάρολι Τίλι, δήμαρχος του Κολοντάρ, του ενός από τα χωριά.
 Το δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στο εργοστάσιο αλουμινίου του Αζκα, σε απόσταση 165 χιλιομέτρων δυτικά της Βουδαπέστης.
Η διαρροή συνιστά "οικολογική καταστροφή", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ζόλταν Ιλές επισκεπτόμενος το Κολοντάρ.
"Η λάσπη εξακολουθεί να διαρρέει από τις δεξαμενές 9 και 10 του εργοστασίου αλουμινίου του Αζκα, απειλώντας όχι μόνον τους κατοίκους του Ντεβετσέρ, του Κολοντάρ και του Σομλοβασάρχελι, αλλά και την πανίδα και τη χλωρίδα μιας έκτασης 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων", δήλωσε ο Ζόλταν Ιλές.
Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η τοξική λάσπη φθάνει σε ύψος δέκα εκατοστών στο Ντεβετσέρ, όπου το εν τρίτον των κατοικιών έχει πληγεί, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου.
Το εργοστάσιο ανήκει στην ουγγρική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας αλουμινίου (MATK). Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ διεξάγεται έρευνα.
Η κόκκινη λάσπη είναι ένα τοξικό κατάλοιπο που προέρχεται από την παραγωγή του αλουμινίου, και αποτελείται από εξαιρετικά διαβρωτικές ουσίες, όπως ο μόλυβδος. Η παραγωγή ενός τόνου αλουμινίου προκαλεί την παραγωγή τριών τόννων κόκκινης τοξικής λάσπης.



Πηγή:News24/7