Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ένας 4χρονος φοβάται το φαγητό – Δεν έχει φάει ποτέ στη ζωή του...

Συγκίνηση προκαλεί η περίπτωση ενός τετράχρονου με αυτισμό από τη Βρετανία. Μια τραυματική εμπειρία όταν ήταν βρέφος τον έκανε να σιχαθεί το φαγητό. Και από τότε δε τρώει και δεν πίνει τίποτα.

Φαινομενικά, ο Ντάνιελ Χάρισον δε διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο παιδάκι της ηλικίας του. Αλλά είναι πολύ διαφορετικός. Όταν ήταν βρέφος, υπέστη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ο πόνος που του προκάλεσε, τον έκανε να μην αντέχει το φαγητό!

Οι γονείς του έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά για να βρουν λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Μόνο που κάθε προσπάθειά τους, ακόμη και οι θεραπείες αλλά και οι εγχειρήσεις, έχει καταλήξει σε αδιέξοδο. Για την ώρα, ο Ντάνιελ τρέφεται μέσω ενός σωλήνα που καταλήγει απευθείας στο στομάχι του.

Μια νέα ελπίδα γεννήθηκε όταν έμαθαν για μια κλινική στο Γκρατς της Αυστρία, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν τη λύση που αναζητούν. Οι ιθύνοντες της κλινικής ισχυρίζονται ότι θεράπευσαν 12 παρόμοιες περιπτώσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Για να καταφέρουν να πάει όμως εκεί ο Ντάνιελ χρειάζεται να συγκεντρώσουν 22.000 λίρες, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν καλύπτει τα έξοδα για το ταξίδι.

«Δεν υπάρχει, ιατρικά, τίποτα που να τον σταματά να τρώει. Είναι όλα μέσα στο μυαλό του, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τον βοηθήσει», τόνισε ο πατέρας του, Κέβιν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάνιελ, πέρυσι, ήταν ένα από τα θύματα της γρίπης των χοίρων, η οποία μετεξελίχθηκε σε πνευμονία και το κατέστρεψε τον έναν πνεύμονα.
Πηγή:newsit.gr

Ζητά αποζημίωση από την εταιρεία που δούλευε γιατί... πάχυνε

Έπιασε δουλειά πριν από 12 χρόνια κατά 30 κιλά πιο αδύνατος. Τώρα ζητάει αποζημίωση για τα κιλά που πήρε και όπως φαίνεται θα την πάρει.....

Να αποζημιώσει έναν 32χρονο υπάλληλό της επειδή τον «πάχυνε» παρά την θέλησή του, καλεί δικαστήριο της Βραζιλίας την αλυσίδα φαστ φουντ McDonalds.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επιδίκασε στον 32χρονο ενάγοντα οικονομική αποζημίωση ύψους 17.500 δολ. (12.300 ευρώ) αποδεχόμενο επί της ουσίας τον ισχυρισμό του πως η εταιρεία είναι η κύρια υπεύθυνη για τα σχεδόν 30 κιλά που αυτός πήρε τα 12 χρόνια που εργαζόταν για λογαριασμό της

Συγκεκριμένα, στην αγωγή που κατέθεσε, ο 32χρονος πρώην μάνατζερ υποστηρίζει πως ένιωθε αναγκασμένος, υπό την φόβο κάποιου αναπάντεχου ελέγχου, να δοκιμάζει καθημερινά ο ίδιος όλα τα φαγητά προκειμένου να βεβαιώνεται για την ποιότητά τους ενώ ένοχα για την αύξηση του πάχους του θεωρεί και τα δωρεάν γεύματα που συνήθιζε να παρέχει η εταιρεία στους υπαλλήλους της.
Πηγή:newsit.gr