Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού


Προετοιμασία: 20-25 λεπτά και άλλα 20 λεπτά το μαγείρεμα. Μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα μέχρι το στάδιο πριν την κρέμα, αρκετά νωρίτερα και να την ολοκληρώσετε την τελευταία στιγμή. Επίσης, αν αντικαταστήσετε την πλήρη κρέμα γάλακτος με λάιτ (πράσινη), θα έχετε λιγότερες θερμίδες. Αν κάνετε τη συνταγή για 2 άτομα, μειώστε όλες τις ποσότητες στο μισό (εκτός απ’ το πιπέρι :-). Εύκολη συνταγή και γρήγορη.


Υλικά (για 4 άτομα)
2 χοιρινά φιλέτα ολόκληρα
1 κ.σ. (κοφτή) βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα
4 πορτοκάλια: από τα 3 τον χυμό και από το 1, επίσης την φλούδα και το εσωτερικό
50 ml μαύρο ρούμι
200 ml κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Κάνετε τα julienne πορτοκαλιού: Aφαιρείτε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβετε με καλά ακονισμένο μαχαίρι πολύ λεπτές επιμήκεις λωρίδες πάχους σπιρτόξυλου.

Σημείωση: Η δουλειά αυτή γίνεται πιο γρήγορα κόβοντας 2 ή 3 κομμάτια φλούδας μαζί.
Βράζετε τα julienne σε μπόλικο νερό για 6-8 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό μέσα σουρωτήρι.

Καθαρίζετε το λευκό μέρος από το πορτοκάλι και κόβετε στο εσωτερικό κατά μήκος σε φέτες κρατώντας μόνο το ζουμερό μέρος χωρίς την εξωτερική μεμβράνη. Θα έχετε 12-13 κομμάτια. Τα κρατάτε όλα χωριστά.

Ετοιμάζετε τα φιλέτα: Tα καθαρίζετε με ένα μαχαίρι από μεγάλα υπολείμματα ινών, διπλώνετε και δένετε με σπάγκο τις ουρές ώστε να έχουν ομοιογενές σχήμα και πάχος. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο με το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει και αφρίζει επαρκώς, τσιγαρίζετε τα φιλέτα απ’ όλες τις πλευρές (2 λεπτά περίπου για κάθε πλευρά). Τα μεταφέρετε σε ταψάκι, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζετε, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνετε το γκριλ.

Κάνετε τη σάλτσα: Aδειάζετε το τηγάνι από πιθανό λίπος, το βάζετε σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το ρούμι, ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο και βράζετε για 10″ (δευτερόλεπτα). Ρίχνετε τον χυμό των πορτοκαλιών, ανακατεύετε και μεταφέρετε σε κατσαρόλι καθαρό. Φέρνετε σε σημείο βρασμού, ξαφρίζετε και βράζετε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό (θυμηθείτε ότι ως εδώ η σάλτσα μπορεί να γίνει νωρίτερα).

Προσθέτετε την κρέμα και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει και να έχετε μια βελούδινη σάλτσα. Ρίχνετε τα julienne, αλάτι και πιπέρι και τους χυμούς που έχει βγάλει το κρέας στο αλουμινόχαρτο. Δοκιμάζετε, διορθώνετε.

Ολοκλήρωση: Bάζετε το κρέας κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά. Ζεσταίνετε χαμηλότερα τα φετάκια από πορτοκάλι.

Σερβίρισμα: Κόβετε το κρέας σε φέτες 1,5-2 εκατ. και το μοιράζετε σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε βάζοντας στο πλάι του τις φετούλες πορτοκαλιού και περιχύνετε με τη σάλτσα. Φέρνετε τον μύλο του πιπεριού στο τραπέζι.

Πηγή: pandespani.com

Παράξενα δέντρα γέρνουν μόνιμα από τη μία πλευρά!

perierga.gr - Παράξενα δέντρα γέρνουν μόνιμα από τη μία πλευρά!
Στη "νοτιότερη πόλη" του κόσμου δεσπόζουν στο τοπίο κάποια από τα πιο παράξενα στην εμφάνιση δέντρα, τα περίφημα "flag trees" ή σε απλά Ελληνικά "δέντρα-σημαία".

Ο λόγος για την πόλη Ushuaia στην Αργεντινή όπου τα δέντρα έχουν αποκτήσει με τον καιρό μια μόνιμα μονόπλευρη... στάση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν διαρκώς στην περιοχή. Τα κλαδιά έχουν γύρει σε μία πλευρά, παραμένοντας στην ίδια θέση διαρκώς, όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι εικόνες είναι συναρπαστικές και οι φωτογράφοι του National Geographic δεν ήταν δυνατόν να τις παραβλέψουν. "Το φαινόμενο παρουσιάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ushuaia, καθώς στο σημείο αυτό πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι, που δεν αφήνουν τίποτα να περάσει αλώβητο κατά το πέρασμά τους. Έτσι τα δέντρα αυτά έγιναν σήμα-κατατεθέν της περιοχής", λένε οι ντόπιοι.


Πηγή:  palo.gr

Οι έξυπνες προτάσεις του Τοτού!

Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Ασε με τώρα δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει στον αδερφό του που έπαιζε ηλεκτρονικό: - Αδερφέ μου πες μου μια πρόταση. - Είμαι ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν. Πάει και τη γράφει. Μετά πηγαίνει στον πατέρα του που μιλούσε στο τηλέφωνο: - Μπαμπά, πες μου μια πρόταση. - Ποιον εκείνο το χοντρό με τη φαλάκρα; Πάει και τη γράφει. Την άλλη μέρα στο σχολείο ρωτάει η δασκάλα τον Τοτό: - Τοτό έγραψες τις προτάσεις; - Ναι, κυρία. - Για πες μου τις. - Ασε με τώρα δεν μπορώ. - Τοτό ποιον παριστάνεις; - Είμαι ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν, ο Μπάτμαν. - Τοτό θα σε πάω στο διευθυντή. - Ποιον εκείνο το χοντρό με τη φαλάκρα;

Μωρό Κομάντο


Ο σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος!



Τη δική του σύγχρονη εκδοχή του Ροβινσώνα Κρούσου ζει στην Αυστραλία ο David Glasheen, ο οποίος κατοικεί μόνος του σε ένα έρημο νησί.

Η επιλογή ήταν συνειδητή και το αποφάσισε όταν το 1987 έχασε εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο, παίρνοντας την ίδια περίοδο και διαζύγιο. 

 Τότε αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα έρημο τροπικό νησί, καλλιεργώντας τα δικά του λαχανικά, ψαρεύοντας και απολαμβάνοντας την ηρεμία του να είσαι τόσο κοντά με τη φύση, χωρίς να σε απασχολεί τίποτα. Αν και παραδέχεται ότι νιώθει μερικές φορές μόνος, έχει τουλάχιστον μαζί το σκύλο του για παρέα.

Πηγή:  neolaia.gr

Τα πιο παράξενα ποδήλατα του κόσμου!

 30 ευφάνταστες ιδέες που δεν πάει ο νους σας..

http://www.tempo.gr/ston-kosmo-mas/paraksena/19701-ta-pio-paraksena-podilata-tou-kosmou

Πες το με ένα… γλυκό!

 



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις κάτι σε κάποιον δικό σου άνθρωπο, ειδικά αν δυσκολεύεσαι να το εκφράσεις, ντρέπεσαι ή φοβάσαι. Ένας από αυτούς είναι πιο γλυκός.





Πρόκειται για μια νέα μόδα που επικρατεί στη Βρετανία και ίσως έρθει και προς τα μέρη μας. Έτσι, όταν κάποιος ή κάποια θέλει να πει κάτι αρνητικό σε κάποιον ή κάποια άλλη, το κάνει με ένα κέικ ή μια τούρτα, που γράφει πάνω της το μήνυμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ενημερωθεί κάποιος πως χωρίζει, πως τον έχουν κερατώσει, πως το κατοικίδιο του πέθανε. Οι εμπνευστές του θεωρούν πως οι αρνητικές ειδήσεις γίνονται πιο ευχάριστες.

Πηγή: strange-news.gr

Νεογέννητο Ελεφαντάκι.. το έχετε ξαναδεί??


Έξυπνες απαντήσεις σε χαζές ερωτήσεις

01. Γυρίζεις σπίτι κατάκοπος και σου λένε: - Ήρθες; (Όχι έρχομαι σε 10 λεπτά!) 02. Σε παίρνουν τηλέφωνο στο σταθερό: - Έλα ρε σπίτι είσαι; ( Όχι, είμαι στο χωράφι κι έχω κάνει εκτροπή!) 03. Σε καφετέρια: - Ένα frappe γλυκό, χωρίς. - Χωρίς γάλα; (Όχι, χωρίς καλαμάκι!) 04. Συναντιέσαι με ένα φίλο: - Έλα ρε, που είσαι; (Στην απέναντι γωνία!) 05. Ανάβεις το θερμοσίφωνο: - Θα κάνεις μπάνιο; (Όχι το άναψα για να καίει ρεύμα!) 06. Ντύνεσαι και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οπότε ακούς: - θα βγεις; ( Όχι, προβάρω ρούχα!) 07. Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε: - Σ' άρεσε; (Όχι, αλλά μη σε προσβάλω!) 08. Λες στον άλλο ότι βρήκες κοπέλα και σου λέει: - Καλή είναι; (Όχι αλλά μια ψυχή που είναι να βγει...) 09. Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει: - Ήρθατε για τη βρύση; (Όχι! Ν' αλλάξω μια λάμπα & να κρεμάσω και τις κουρτίνες!) 10. Δώδεκα τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε: - Πας για ύπνο; (Όχι πάω να ρίξω μπετά σε μια οικοδομή!) 11. Κάθεσαι σε καφετέρια και περνάει γνωστός: - Α, εδώ κάτσατε; ( Όχι, ολογράμματα είμαστε) 12. Πας στο βενζινάδικο, κατεβαίνεις από το αμάξι και ανοίγεις το πορτάκι της βενζίνης: - Βενζίνη θέλεις; (Όχι, να του βάλω πορτοκαλάδα). 13. Καλείς κλειδαρά, έρχεται μετά από 40 λεπτά και σε βρίσκει από έξω: - Κλειδώθηκες από έξω; ( Όχι, απλά βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους να ανοίγω πόρτες).