Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

"Νίντζα"...φρουτο-εξολοθρευτής!

Ένας Νίντζα πολύ διαφορετικός απ΄ αυτούς που γνωρίζουμε από τις σχετικές ταινίες..

 

  Πηγή: NewsIt.gr 

Σοκολατόπιτα πολύ .... σοκολατένια!!


Αυτή τη σοκολατόπιτα φτιάξτε την μόνο αν σας αρέσει πολύ, αλλά πάρα πολύ η σοκολάτα. Είναι τόσο …. σοκολατένια, που σε κάθε μπουκιά πλημμυρίζει το στόμα σας σοκολάτα.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς.
Όσοι φίλοι την έφτιαξαν, μπορούν να σας βεβαιώσουν γι αυτό.
Δοκιμάστε την και δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου.
Χρειαζόμαστε:
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Και για το γλάσο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Ας την φτιάξουμε:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο.
Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα!
Tips:
1)Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-17 λεπτά. Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies.
2)Ψήστε την σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ όπως αναφέρω, για να μην σας απλώσει και βγει πολύ λεπτή.
3)Μια φίλη που την έφτιαξε, αντικατέστησε το αλεύρι με τριμμένο φουντούκι. Μου είπε πως της έγινε πάρα πολύ καλή και έτσι. Εσείς αποφασίζετε.

Καλή επιτυχία.

Πηγή: http://syntageskardias.blogspot.gr/2009/01/blog-post_20.html