Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Άνοιξε η γη και τον κατάπιε μέσα στο ίδιο του το σπίτι!

 Ο άνδρας αυτός ηλικίας 36 ετών «φέρεται ότι είναι νεκρός»


Άγνωστη είναι η τύχη ενός κατοίκου της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, καθώς ξαφνικά τον «ρούφηξε» μια τεράστια τρύπα που άνοιξε ακριβώς κάτω από το υπνοδωμάτιό του.

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό, το οποίο σχολιάστηκε από πολλά αμερικανικά δίκτυα, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Μπράντον, στα προάστια της Τάμπα.

Οι αρχές, οι οποίες εκλήθησαν στον τόπο του δυστυχήματος, βρήκαν όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι μια τεράστια τρύπα --η οποία δεν είναι εντελώς ορατή από το εξωτερικό μέρος του σπιτιού-- και δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με το θύμα.

Ο άνδρας αυτός ηλικίας 36 ετών «φέρεται ότι είναι νεκρός», δήλωσε η Τζέσικα Νταμίκο, εκπρόσωπος των πυροσβεστών της κομητείας του Χίλσμπορο, την οποία επικαλείται το CNN. «Τίποτε δεν δείχνει ότι εξακολουθεί να ζει», πρόσθεσε.

Ο άτυχος άνδρας φώναξε για βοήθεια την ώρα που άνοιγε η τρύπα κάτω από το κρεβάτι του. Στο δωμάτιο έσπευσε ο αδελφός του, αλλά το μόνο που είδε ήταν ένα μέρος του στρώματος, καθώς τόσο ο 36χρονος όσο και τα έπιπλα είχαν εξαφανιστεί.

Η Νταμίκο σημείωσε ότι η τεράστια αυτή τρύπα, η οποία μπορεί να έχει έως και 30 μέτρα διάμετρο και 15 μέτρα βάθος, αλλά δεν είναι εντελώς ορατή από το εξωτερικό του σπιτιού καθώς καλύφθηκε από ένα στρώμα εδάφους, θα μπορούσε να καταπιεί ολόκληρο το σπίτι.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι η τρύπα προκλήθηκε από εδαφολογικά αίτια και απομάκρυναν από τα σπίτια τους περίοικους.

Πηγή: http:// www.skai.gr 

Απίστευτο: Έπαθε διάρροια την ώρα του παιχνιδιού... Δείτε τι έκανε!

Ο Τσέχος μέσος έπαθε διάρροια στο φιλικό με την Τουρκία και έφυγε τρέχοντας από το ματς. Δείτε τι είχε πάθει κάποτε ο Γκάρι Λίνεκερ...

Το τέλος της φιλικής αναμέτρησης της Τουρκίας με την Τσεχία βρήκε τους ανθρώπους της δεύτερης με χαμόγελα. Ωστόσο, το νικηφόρο 2-0 δεν τους βρήκε όλους ευτυχισμένους. Ο Τόμας Ροζίτσκι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Τσέχος μέσος έπαθε διάρροια και ζήτησε άδεια για να τρέξει στην τουαλέτα.

Δεν ξέρουμε εάν πρόλαβε ή αυτό συνέβη κατόπιν εορτής. Το σίγουρο είναι πως αυτό που είχε πάθει ο Γκάρι Λίνεκερ στο Μουντιάλ του 1990 στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ιρλανδία, δεν είχε προηγούμενο και είναι ό,τι χειρότερο έχει συλλάβει η κάμερα που για κακή του τύχη τον παρακολουθούσε να... σκουπίζεται στο χορτάρι.



Πηγή: http://www.to-mati.gr

Επίσκυρος: Το αρχαίο ελληνικό ποδόσφαιρο

 Επίσκυρος: Το αρχαίο ελληνικό ποδόσφαιρο

Επίσκυρος: " ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.

Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα
Μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι «Επίσκυρος » που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα (σπασμένα κομμάτια πέτρας, πετραδάκια) που χώριζε το γήπεδο.Με λίγα λόγια είχαμε και κεντρική διαχωριστική γραμμή, των δύο μεγάλων περιοχών του γηπέδου.
 
(Σωκράτης) Λέγεται τοίνυν, ἔφη, ὦ ἑταῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν, εἴ τις ἄνωθεν θεῷτο, ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυτοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς καταχρῶνται.
 
(μτφ): “Λέγεται λοιπόν, ω συνομιλητή, πως η γη, εάν την δει κανείς από ψηλά είναι σαν τις σφαίρες (μπάλες) που αποτελούνται από δώδεκα κομμάτια διαφορετικού δέρματος. Είναι δηλαδή πολύχρωμη σφαίρα και τα μέρη της ξεχωρίζουν από τα χρώματα που έχει το καθένα 
 
Πλάτων «Φαίδων» ή περί ψυχής [110b]
Αρα η μπάλα ήταν φτιαγμένη από 12 χρώματα, 12 κομμάτια δέρματος συμβολίζοντας τους 12 Έλληνες Θεούς.

«Φύγετε νεαροί, αυτό το παιχνίδι με την μπάλα φουσκωμένη από αέρα έχει γίνει για μεσήλικες και παιδιά» - Αρριανός ΧΙV 47

"Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνη στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές." - Οδύσσεια Θ 370 - 375

Πληροφορούμεθα λοιπόν από τον αρχαιολόγο Ε. Μπεξή στο περιοδικό ΙΧΩΡ ότι:
Υπήρχε ένα άθλημα με το όνομα "Επίσκυρος".

Το γήπεδο που διεξήγετο ο αγώνας ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη με γραμμές από χαλίκια και η μπάλα ήταν κατασκευασμένη από δερμάτινα κομμάτια ραμμένα μεταξύ τους με εντόσθια ζώων, ενώ στις άκρες του γηπέδου ήταν χαραγμένη μία γραμμή που συμβόλιζε τα δύο τέρματα.

Η μπάλα ήταν φουσκωμένη με αέρια και εξωτερικά ήταν ζωγραφισμένη με ζωντανά χρώματα και γεωμετρικά σχήματα. Σκοπός ήταν και για τις δύο ομάδες όπως και σήμερα να περάσουν την μπάλα από την απέναντι εστία, το τέρμα.

Εντύπωση προξενεί επίσης η ιατρική(!) παρατήρηση του αθλήματος. Ο μεγάλος γιατρός της ύστερης αρχαιότητος Γαληνός μας δίνει μία καταπληκτική περιγραφή στο έργο του "Περί ασκήσεων με μικρή μπάλα" του παιχνιδιού.

"Όταν οι παίκτες παρατάσσονται σε αντίθετες σειρές και αγωνίζονται, για να εμποδίσουν τον αντίπαλο να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, τότε είναι βίαια άσκηση με κρατήματα στους ώμους και λαβές πάλης. Έτσι το κεφάλι και ο λαιμός ασκούνται με τις κινήσεις, τα κρατήματα των ώμων και τα πλευρά και το στήθος και το στομάχι ασκούνται από τα κρατήματα και τις λαβές πάλης με τα χέρια. Σε αυτό το παιχνίδι οι γλουτοί και τα πόδια τεντώνονται βίαια, γιατί αποτελούν την βάση των κινήσεων. Ο συνδυασμός με το τρέξιμο μπροστά και πίσω και τα πηδήματα στα πλάγια, κάθε άλλο παρά μικρή άσκηση είναι όχι μόνο για τα πόδια αλλά και για όλο το σώμα που είναι σε κίνηση."

Εάν δεν αρκούν τα λόγια έχουμε και "κατευθείαν αναμετάδοση" από το αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών αθλητή - ποδοσφαιριστή, ο οποίος προσπαθεί με άψογη τεχνική να κοντρολάρει την μπάλα πάνω στο δεξί του πόδι. Είναι σαφές ότι ο παίκτης δεν πρέπει να πιάσει την μπάλα με τα χέρια του γι αυτό τα κρατάει πίσω από την πλάτη του. (Αρχική φώτο).

Μας διασώζονται ακόμη και ονόματα διάσημων «ποδοσφαιριστών» της αρχαιότητος, όπως του Αριστόνικου του Καρυστίου, του Δημοτέλη του Χίου, του Χαιρεφάνη και του Κτησιβίου του Χαλκιδέως.

Πηγή: sansimera.gr

Ο μυστηριώδης κόσμος του Μορφέα: Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τα όνειρα

 Πλανητικές Απόψεις: Δικαίωμα στα όνειρα…

Τα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μυστήριο και πηγή για δοξασίες δεισιδαιμονίες και μύθους. Χαρακτηριστικό είναι το ότι κατά τη ρωμαϊκή εποχή η ερμηνεία τους είχε απασχολήσει ακόμη και τη Σύγκλητο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι τα όνειρα είναι από τους θεούς. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο εντυπωσιακή

Ακολουθούν δέκα εντυπωσιακά facts για τα όνειρα που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.

Στα όνειρά μας βλέπουμε μόνο γνωστούς μας
Το μυαλό μας δεν μπορεί να εφεύρει πρόσωπα. Ωστόσο αν άτομα που βλέπουμε δε μας θυμίζουν κάτι, είναι γιατί όλοι έχουμε δει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη τη ζωή μας στο δρόμο αλλά δεν τα έχουμε γνωρίσει ποτέ. Το υποσυνείδητο όμως τα θυμάται...

Ένα 12% των ανθρώπων βλέπει ασπρόμαυρα όνειρα
Μελέτες που έγιναν από το 1915 μέχρι το 1950 υποστήριζαν ότι τα όνειρα είναι ασπρόμαυρα, ωστόσο τα αποτελέσματα άρχισαν να αλλάζουν στη δεκαετία του 1960. Σήμερα μόνο το 4,4% των ατόμων κάτω των 25 ετών βλέπουν ασπρόμαυρα όνειρα.

Ορισμένοι τυφλοί ονειρεύονται
Όσοι τυφλώθηκαν μετά τη γέννησή τους βλέπουν στα όνειρά τους εικόνες που έχει συγκρατήσει ο εγκέφαλός τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αντίθετα όσοι γεννιούνται τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες, αλλά έχουν εξίσου έντονα όνειρα, στα οποία συμμετέχουν οι άλλες αισθήσεις, ενω βιώνουν έντονες ψυχικές καταστάσεις.

Τα όνειρα έχουν συμβολική έννοια
Δε χρειάζεται να επικαλεστείτε τον ονειροκρίτη, ωστόσο, πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι αν ονειρευτείτε κάτι, τότε αυτό είναι συμβολισμός για κάτι άλλο

Κατά μέσο όρο ονειρευόμαστε 1-2 ώρες το βράδυ
Ο ύπνος περνάει διάφορες φάσεις μέχρι τη στιγμή που το σώμα χαλαρώνει τελείως και εκφράζεται το υποσυνείδητο. Ωστόσο τα όνειρα είναι συνήθως από 4 μέχρι 7 το πολύ, αλλά αποτελούνται απο χιλιάδες αλληλένδετα κομμάτια.

Το 90% των ονείρων σας ξεχνιέται μόλις ξυπνήσετε
Μέσα σε 5 λεπτά μετά το ξύπνημα το ήμισυ των ονείρων σας έχει ξεχαστεί και μέσα σε 10 λεπτά το 90% δεν το θυμάστε καν.

Και τα ζώα ονειρεύονται
Μελέτες που έχουν γίνει σε πολλά διαφορετικά ζώα έδειξαν ότι στον ύπνο τους τα εγκεφαλικά κύτταρα λειτουργούν όπως του ανθρώπου. Έτσι την επόμενη φορά που θα δείτε το σκυλί σας να έχει σπασμούς και να κουνάει τα πόδια του στον ύπνο του θα ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Στα όνειρα επικρατεί άγχος
Το πιο συνηθισμένο συναίσθημα που αισθάνεται κάποιος όταν ονειρεύεται είναι το άγχος, αφού είναι αυτό που σημαδεύει περισσότερο το υποσυνείδητο και γενικά στα όνειρα κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα έναντι των θετικών

Ενσωματώνουμε στα όνειρα το περιβάλλον μας
Όταν κοιμόμαστε, ακούμε, νιώθουμε και μυρίζουμε πράγματα, ωστόσο τα εξωτερικά ερεθίσματα του περιβάλλοντος αποτελούν μέρος των ονείρων μας. Για παράδειγμα, μπορεί να ονειρεύεστε ότι μαγειρεύετε, ενώ η μητέρα σας μαγειρεύει μέσα και σας έρχεται η μυρωδιά.

Οι άνδρες ονειρεύονται διαφορετικά από τις γυναίκες
Περίπου το 70% από τους χαρακτήρες που υπάρχουν στο όνειρο ενός άντρα είναι άτομα του ίδιου φύλου, ενώ γενικά το συναίσθημα των ονείρων τους είναι συνήθως επιθετικό. Αντίθετα, στα όνειρα των γυναικών εμφανίζεται ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com

Το «σ’αγαπώ» στα… μαθηματικά!

Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι μόνο προνόμιο των θεωρητικών επιστημών σε αυτό τον κόσμο, δηλαδή δεν είναι μόνο οι λέξεις που μπορούν να αποδώσουν αυτό το δυνατό συναίσθημα! Οι μαθηματικοί ανακάλυψαν έναν έξυπνο τρόπο για να λένε «σ άγαπώ» βάσει της δικής τους… θετικής νοοτροπίας. Χρησιμοποιώντας μια απλή μαθηματική πρόταση καταδεικνύουν ότι και οι αριθμοί μπορούν άνετα να πουν «σ’ αγαπώ»! Αρκεί να υπάρχει λίγη φαντασία παραπάνω και αρκετές δόσεις χιούμορ και όλα είναι δυνατά! Δείτε τον τρόπο…

 perierga.gr - Το "σ' αγαπώ" στα... μαθηματικά!


 perierga.gr - Το "σ' αγαπώ" στα... μαθηματικά!
Πηγή:http://perierga.gr

Σερβιτόροι μαϊμούδες

 Μία μαϊμού σερβιτόρος


Ένας Ιάπωνας αποφάσισε να πρωτοτυπήσει στο εστιατόριο του και τοποθέτησε στο πόστο των σερβιτόρων εκπαιδευμένες μαϊμούδες.

Ο Καόρου Οτσούκα έχει μάθει στον Γιατ-Τσαν, την αγαπημένη του μαϊμού να μιμείται τις ανθρώπινες κινήσεις, κάτι που έχει δημιουργήσει πολυκοσμία στο εστιατόριο «Kayabuki».

Χάρη στην περιποίηση των μαϊμούδων, οι θαμώνες του καταστήματος διασκεδάζουν όσο τρώνε το φαγητό τους. Οι εκπαιδευμένες μαϊμούδες φορούν περούκες, μάσκες και στολές.

Τα χαριτωμένα ζωάκια μαθαίνουν κάθε μέρα και περισσότερα πράγματα, αλλά υπάρχει και ανθρώπινο προσωπικό για τις πιο δύσκολες εργασίες.

 Ο Καόρου Οτσούκα εκπαιδεύει μία μαϊμού


Πηγή: http://www.strange-news.gr

Εσύ τι θα ντυθείς φέτος?