ΥΛΙΚΑ για τη βάση:
280 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
230 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για το "από πάνω"
2 λεμόνια
400 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
90 γρ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη βάση:
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο. Στη συνέχεια όταν λιώσει το βούτυρο το βάζουμε στον κάδο, ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών. Καλό θα είναι να έχετε στρώσει το ταψάκι σας με αλουμινόχαρτο ώστε να μπορέσουμε αργότερα να αφαιρέσουμε το γλυκό εύκολα. Κάνετε με ένα πιρούνι μερικές τρύπες και το βάζετε στο φούρνο για κανένα μισάωρο. Αφαιρέστε και χαμηλώστε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το "από πάνω":
Κόψτε τα λεμόνια στα δυο και βγάλτε τα κουκούτσια. Ψιλοκόψτε τα και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, τον έξτρα χυμό λεμονιού. Χτυπήστε και μετά προσθέστε τα αυγά. το αλάτι και το κορν φλάουερ και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση και ψήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το βγάζουμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
8 κ. γλυκού κορν φλάουερ
1/2 κ. γλυκού αλάτι
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Πηγή: http://www.megatv.com/proinomou/
280 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
230 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για το "από πάνω"
2 λεμόνια
400 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
90 γρ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τη βάση:
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο. Στη συνέχεια όταν λιώσει το βούτυρο το βάζουμε στον κάδο, ανακατεύουμε λίγο ώσπου να ενωθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 26 εκατοστών. Καλό θα είναι να έχετε στρώσει το ταψάκι σας με αλουμινόχαρτο ώστε να μπορέσουμε αργότερα να αφαιρέσουμε το γλυκό εύκολα. Κάνετε με ένα πιρούνι μερικές τρύπες και το βάζετε στο φούρνο για κανένα μισάωρο. Αφαιρέστε και χαμηλώστε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το "από πάνω":
Κόψτε τα λεμόνια στα δυο και βγάλτε τα κουκούτσια. Ψιλοκόψτε τα και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, τον έξτρα χυμό λεμονιού. Χτυπήστε και μετά προσθέστε τα αυγά. το αλάτι και το κορν φλάουερ και στο τέλος το βούτυρο λιωμένο. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση και ψήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το βγάζουμε από το ταψάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
8 κ. γλυκού κορν φλάουερ
1/2 κ. γλυκού αλάτι
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Πηγή: http://www.megatv.com/proinomou/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου