Εάν αγαπάτε το ψαρονέφρι, σίγουρα θα... γλείφετε τα δάχτυλά σας με τη συνταγή με μανούρι και σύκα με σάλτσα. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κάντε τους καλεσμένους σας να μείνουν άφωνοι με το πιάτο σας!
Υλικά (για 4 άτοµα)
1 κιλό ψαρονέφρι
125 γραµ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραµ. µέλι
50 γραµ. µανούρι
50 γραµ. αµύγδαλα σπασµένα
3 αποξηραµένα σύκα
20 ml ξύδι
4 φύλλα δάφνης
χυµό από ένα λεµόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουµε το ψαρονέφρι σε µικρά κοµµάτια, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Το ψήνουμε στη σχάρα. Σε µικρό κατσαρολάκι, βάζουµε το µέλι, το ξύδι και το χυµό από το λεµόνι και τα αφήνουµε να βράσουν για 10 λεπτά. Κόβουµε τα σύκα σε µικρά κοµµάτια και τα προσθέτουµε στο µίγµα που βράζει, προσθέτοντας και τα αµύγδαλα.
Το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά. Κόβουµε το µανούρι σε τρίγωνα, τα τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουµε στο φούρνο για 3 λεπτά. Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά µε ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι µε ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρουμε το πιάτο µε αµύγδαλα, περιχύνουμε µε το ζωµό από µέλι, σύκα και αµύγδαλα και σερβίρουμε.
Πηγή: myworld
Υλικά (για 4 άτοµα)
1 κιλό ψαρονέφρι
125 γραµ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γραµ. µέλι
50 γραµ. µανούρι
50 γραµ. αµύγδαλα σπασµένα
3 αποξηραµένα σύκα
20 ml ξύδι
4 φύλλα δάφνης
χυµό από ένα λεµόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουµε το ψαρονέφρι σε µικρά κοµµάτια, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Το ψήνουμε στη σχάρα. Σε µικρό κατσαρολάκι, βάζουµε το µέλι, το ξύδι και το χυµό από το λεµόνι και τα αφήνουµε να βράσουν για 10 λεπτά. Κόβουµε τα σύκα σε µικρά κοµµάτια και τα προσθέτουµε στο µίγµα που βράζει, προσθέτοντας και τα αµύγδαλα.
Το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά. Κόβουµε το µανούρι σε τρίγωνα, τα τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουµε στο φούρνο για 3 λεπτά. Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά µε ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι µε ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρουμε το πιάτο µε αµύγδαλα, περιχύνουμε µε το ζωµό από µέλι, σύκα και αµύγδαλα και σερβίρουμε.
Πηγή: myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου