περιγραφή
Ένα πολύ απλό κέικ σοκολάτας με τραγανή κρούστα και κρεμώδες κέντρο.υλικά (10 Μερίδες)
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα100 γραμμάρια αλεύρι
6 αβγά, χωριστά κρόκος από ασπράδι
200 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
φύλλα μέντας
προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου δημιουργήσετε ένα κρεμώδες μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίξερ. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα χειρός έως ότου το μίγμα είναι παχύρευστο και γυαλιστερό. Ανακατέψτε προσεχτικά με το χέρι τα χτυπημένα ασπράδια με το μίγμα των κρόκων. Ρίξτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 26 cm και ψήστε για 45 λεπτά περίπου. Το κέικ θα πρέπει να είναι τραγανό εξωτερικά και λίγο κρεμώδες στο εσωτερικό του. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να κρυώσει και διακοσμήστε το με φύλλα μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου