Ένα Ιστολόγιο που περιέχει όλα τα τρελά, απίστευτα, επικίνδυνα και περίεργα πράγματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Κέικ σοκολάτας από τη Νάπολη Ιταλία

περιγραφή
Ένα πολύ απλό κέικ σοκολάτας με τραγανή κρούστα και κρεμώδες κέντρο.

 
υλικά (10 Μερίδες)
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
100 γραμμάρια αλεύρι
6 αβγά, χωριστά κρόκος από ασπράδι
200 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
φύλλα μέντας

προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου δημιουργήσετε ένα κρεμώδες μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίξερ. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα χειρός έως ότου το μίγμα είναι παχύρευστο και γυαλιστερό. Ανακατέψτε προσεχτικά με το χέρι τα χτυπημένα ασπράδια με το μίγμα των κρόκων. Ρίξτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 26 cm και ψήστε για 45 λεπτά περίπου. Το κέικ θα πρέπει να είναι τραγανό εξωτερικά και λίγο κρεμώδες στο εσωτερικό του. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να κρυώσει και διακοσμήστε το με φύλλα μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου