Υλικά
Για 4 άτομα
για τη γλυκόξινη σάλτσα:
Για 4 άτομα
- 700 γρ. στήθος κοτόπουλου (μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο)
- 500 γρ. noodles
- ½ κρεμμύδι
- 8 baby corn
- 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 70 γρ. βλαστό bamboo
- 1 καρότο
- 4 ντοματίνια
- Φύτρα φασολιού σόγιας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- τριμμένο τζίντζερ
- αλάτι
για τη γλυκόξινη σάλτσα:
- 400 γρ. ketchup
- 100 γρ. ξύδι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. ανανά
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Διαδικασία
Για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο φαγητό μας, καλό είναι να μαρινάρουμε το κρέας στο σησαμέλαιο για 10 με 12 ώρες.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα noodles να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι για 8 περίπου λεπτά και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά.
Ήρθε η σειρά της γλυκόξινης σάλτσας. Σ’ ένα γουόκ (κινέζικο σκεύος) βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος, σουρώνουμε τη σάλτσα και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος της.
Σκουπίζουμε το γουόκ που κάναμε τη σάλτσα και βάζουμε λίγο σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, έπειτα τα λαχανικά και μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τη σάλτσα, τζίντζερ και αλάτι. Στα τελευταία λεπτά του φαγητού, βάζουμε και τα noodles, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Στη συνέχεια, βάζουμε τα noodles να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι για 8 περίπου λεπτά και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά.
Ήρθε η σειρά της γλυκόξινης σάλτσας. Σ’ ένα γουόκ (κινέζικο σκεύος) βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος, σουρώνουμε τη σάλτσα και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος της.
Σκουπίζουμε το γουόκ που κάναμε τη σάλτσα και βάζουμε λίγο σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, έπειτα τα λαχανικά και μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τη σάλτσα, τζίντζερ και αλάτι. Στα τελευταία λεπτά του φαγητού, βάζουμε και τα noodles, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου